Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Sturm ukončil kariéru cez exhibičný zápas

Nemecký legendárny hokejista, Marco Sturm, sa oficiálne rozlúčil s hráčskou kariérou počas exhibičného stretnutia v ktorom sa predstavil aj Zdeno Chára.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Exhibičný zápas, v ktorom sa oficiálne rozlúčil s hráčskou kariérou slávny nemecký hokejista Marco Sturm, sledovalo cez víkend na štadióne v Landshute 5700 divákov. V stretnutí sa predstavil aj slovenský obranca Zdeno Chára, ktorého Výber sveta zdolal Tím priateľov Landshutu 9:5.

Chára sa pozná so Sturmom zo spoločného pôsobenia v Bostone v rokoch 2006 - 2010. Za Výber sveta okrem kapitána Bruins hrali aj Niklas Sundström, Aaron Ward či Petr Bříza. Sturm nastúpil v oboch tímoch, v záverečnej tretine mal na sebe dres Landshutu, v ktorom v roku 1995 odštartoval svoju úspešnú hokejovú kariéru. Finančný víťažok z exhibície putoval na konto Sturmovej nadácie pre deti trpiace rakovinou.

"Uplynulé sezóny boli pre mňa veľmi tvrdé, sužovali ma časté zranenia a preto som sa rozhodol ukončiť profesionálnu kariéru. Je ťažké rozlúčiť sa," citovala agentúra DPA 35-ročného Sturma, ktorý má na konte 1006 štartov v NHL s bilanciou 251 gólov a 258 asistencií. Žiadny iný nemecký hokejista neodohral v zámorskej profilige viac stretnutí ako bývalý útočník San Jose, Bostonu, Los Angeles, Washingtonu, Vancouveru a Floridy.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články