Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Predstavujeme účastníkov Spengler Cupu 2016: Avtomobilist Jekaterinburg

DAVOS - 90.ročník Spengler Cupu štartuje presne 26.decembra 2016 o 15:00. My vám dovtedy predstavíme všetkých šesť účastníkov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:
Avtomobilist Jekaterinburg

Pre celok z KHL to bude druhá účasť. Tá prvá prišla pred rokom, kedy Jekaterinburg vypadol v semifinále. Pridal sa zároveň do skupiny tímov z Ruska, ktoré sa Spengler Cupu zúčastnili. Na konte už majú štarty napríklad CSKA, Petrohrad či Ufa.

Počas leta tím prešiel veľkou zmenou. Odišlo až pätnásť hráčov, trinásť prišlo. Súčasným kapitánom je český skúsený forvard Petr Koukal, ktorý patrí k malému počtu pre slovenského diváka známejších hráčov.

Prečítajte si aj: Predstavujeme účastníkov Spengler Cupu 2016: HC Lugano

Hviezda: Rok Tičar

Ťažko vybrať najväčšie meno zo skupiny prakticky vyrovnaných a nijako nevytŕčajúcich hráčov. Slovinský útočník však svoje kvality dokazoval aj v Slovane Bratislava počas dvoch sezón, ale pred touto sa rozhodol pre zmenu.

Tréner: Andrei Razin

Len 43-ročný Rus trénuje od roku 2012 a Jekaterinburg vedie druhú sezónu. Hráčsku kariéru strávil hlavne v klube Metallurg Magnitogorsk. S národným tímom Ruska sa zúčastnil dvoch Majstrovstiev sveta.

Oplatí sa sledovať: Michal Čajkovský

24-ročný slovenský obranca prišiel počas rozbehnutého ročníka zo Sparty Praha. Momentálne sa radí k najlepším slovenským hráčom. Na KHL si ešte kus potrebuje zvyknúť, ale ak bude opakovať výkony z českej najvyššej súťaži, mohol by sa stať veľkou hviezdou.

Prečítajte si aj: Predstavujeme účastníkov Spengler Cupu 2016: Kanada

Nominácia:

Brankári: Vladimir Sokhatskij, Igor Ustinsky, Ivan Lisutin

Obrancovia: Michal Čajkovský, Tommi Kivisto, Dmitri Megalinskij, Nikita Shchitov, Nikolai Timashov, Pavel Turbin, Alexej Vasiljevski, Valeri Vasiljev, Yegor Zhuravlyov

Útočníci: Andrei Alexeyev, Jan Buchtele, Artyom Gareyev, Anatoli Golyshev, Oleg Gubin, Petr Koukal, Denis Mingalejev, Dmitrij Monya, Alexander Romanov, Alexej Šimakov, Rok Tičar, Alexander Torčenjuk, Konstantin Volkov, Stanislav Chistov

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, hcd.ch, eliteprospects.com, spenglercup.ch, twitter.com, swisshockeynews.com, hockeycanada.ca

Diskusia

Podobné články