Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Predstavujeme účastníkov Spengler Cupu 2016: HC Lugano

DAVOS - 90.ročník Spengler Cupu štartuje presne 26.decembra 2016 o 15:00. My vám dovtedy predstavíme všetkých šesť účastníkov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:
HC Lugano

Veľmi zaujímavý tím, ktorý má svoje zázemie pri hraniciach s Talianskom ešte Spengler Cup nevyhral. Ozývajú sa však hlasy, že práve Lugano by malo byť tento rok „čiernym koňom.“

Pri svojej prvej účasti v roku 1991 klub dosiahol finále, rovnako, ako o sezónu neskôr. Druhé miesto prišlo aj pred rokom. Sedemnásobný švajčiarsky šampión má na víťazstvo vhodne poskladaný káder, ktorý ešte rozšírili posily.

Najdôležitejší hráči tvoria kvázi líniu od bránkoviska, až po najofenzívnejšieho útočníka. V bráne je istotou rýchlo sa pohybujúci Lotyš Elvis Merzlikins, defenzívu diriguje a kreatívne drží na vysokej úrovni Daniell Sondell, zatiaľ čo útočníci Damien Brunner s Linusom Klasenom patria k top hráčov „starého kontinentu“ a strieľanie gólov i vytváranie šancí majú v DNA.

Prečítajte si aj: Predstavujeme účastníkov Spengler Cupu 2016: Kanada

Posily: James Wisniewski, Dominique Heinrich, Ryan Vesce

Dvaja obrancovia, jeden útočník a veľa skúseností. Lugano veľmi dobre vedelo, akých hráčov si vyberá. Wisniewski je lepším obrancom smerom dopredu, Heinrich zas dozadu. Uvidíme, či ich Shedden dá dokopy, ale určite by vytvorili veľmi silnú dvojku. Vesce sa zas chce odraziť, pretože táto sezóna v drese Čeljabinsku mu zatiaľ nevychádza podľa predstáv.

Hviezda: Linus Klasen

V minulej sezóne najproduktívnejší hráč Spengler cupu ťahá svojimi bodmi Lugano aj počas sezóny. Spoločne s Brunnerom predstavujú neuveriteľnú silu. Ťažko povedať, kto z tejto dvojice je lepší. Klasen však predsa len zbiera o niečo viac bodov a Brunnera pribrzdilo zranenie. Od svojho vstupu do NLA má švédsky útočník priemer 1,10 získaného bodu na zápas.

Tréner: Doug Shedden

Počas hráčskej kariéry zanechal v Pittsbughu nezmazateľnú stopu, ako tréner dokazuje svoj vysoký kredit. S koučovaním začínal v roku 1992, ale až do sezóny 2004/05 sa nedostal vyššie, ako do AHL. Následne sa ale dostal na lavičku fínskych celkov HIFK aj Jokerit, čo mu vynieslo miesto hlavného trénera národného tímu tejto krajiny. Na MS 2008 získal bronz. Bohaté skúsenosti má aj so Spengler Cupom, kde už bol šesťkrát. Štyrikrát ako hlavný kouč viedol Kanadu, raz zvíťazil a po jednom raze kormidloval Medveščak Záhreb a pred rokom Lugano, takže ho čaká už jeho siedma účasť.

Oplatí sa sledovať: Maxime Lapierre

Patrí do skupiny hráčov, ktorí nenaplnili potenciál a keďže má 31 rokov, už sa to ani nečaká. Draftoval ho Montreal, pôsobil aj vo Vancouveri, Anaheime, St.Louis a Pittsburghu. V NHL síce odohral cez 600 duelov, ale získal iba 139 bodov. Svoje kvality má však smerom dozadu, kde si povinnosti dokáže poctivo plniť. Takýto turnaj by mu mohol vyhovovať a ukázať sa naplno.

Nominácia:

Brankári: Daniel Manzato, Elvis Merzlikins, Stefan Muller

Obrancovia: Alessandro Chiesa, Philippe Furrer, Steve Hirschi, Elia Riva, Massimo Ronchetti, Riccardo Sartori, Daniel Sondell, Stefan Ulmer, Julien Vauclair, Ryan Wilson, James Wisniewski*, Dominique Heinrich*

Útočníci: Alessio Bertaggia, Damien Brunner, Luca Fazzini, Ryan Gardner, Gregory Hofmann, Linus Klasen, Maxim Lapierre, Tony Martensson, Giovanni Morini, Sebasien Reuille, Matteo Romaneghi, Raffaelle Sannitz, Julian Walker, Patrik Zackrisson, Dario Burgler, Ryan Vesce*

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, hcd.ch, eliteprospects.com, spenglercup.ch, twitter.com, swisshockeynews.com, hockeycanada.ca

Diskusia

Podobné články