Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Eller sa s Montrealom súdiť nebude, dospeli k dohode

Dánsky hokejista Lars Eller a klub zámorskej NHL Montreal Canadiens sa vyhli arbitráži a ešte pred súdnym konaním sa dohodli na podmienkach novej štvorročnej zmluvy.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Vedenie kanadského tímu nezverejnilo finančné podrobnosti kontraktu, podľa denníka Montreal Gazette má však celkovú hodnotu 14 miliónov dolárov, čiže 25-ročný útočník ročne v priemere zarobí 3,5 milióna USD.

Eller mal štatút obmedzeného voľného hráča a jeho arbitrážne konanie bolo naplánované na piatok. Severan, ktorý v Montreale zväčša nastupuje na poste centra tretieho útoku, zaznamenal v minulom ročníku v 77 zápasoch základnej časti 12 gólov a 16 asistencií. Viac sa mu darilo v play off, kde bol v 17 dueloch s 13 bodmi druhým najproduktívnejším hráčom tímu po P.K. Subbanovi (14) a s piatimi gólmi druhým najlepším strelcom mužstva po Rene Bourqueovi (8).

Dánskeho reprezentanta získali Canadiens v roku 2010 zo St. Louis spoločne s Ianom Schultzom výmenou za slovenského brankára Jaroslava Haláka. Eller si platovo polepší, v minulej sezóne bral mzdu 1,5 mil. dolárov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články