Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

20 hokejistov nesie svoju zmluvu pred súd

Dvadsať hokejistov zo zámorskej NHL vrátane elitného obrancu Montrealu P.K. Subbana sa rozhodlo riešiť svoj nový kontrakt na arbitrážnom súde.
Zdroj:
Zdieľajte:

Subbana sa rozhodlo riešiť svoj nový kontrakt na arbitrážnom súde. Dvadsaťpäťročný Subban, ktorý vlani získal Norrisovu trofej pre najlepšieho zadáka sezóny a bol aj členom zlatého kanadského tímu na tohtoročných ZOH v Soči, poberal v uplynulom ročníku plat 3,75 milióna dolárov a očakáva jeho výrazné navýšenie.

Na nezávislý súd sa obrátil aj jeho spoluhráč z tímu Canadiens Lars Eller. Prihlášku na arbitráž si podali hneď traja hráči finalistu Stanleyho pohára New Yorku Rangers - útočníci Derick Brassard, Chris Kreider a Mats Zuccarello-Aasen. Na dva arbitrážne súdy sa môže chystať aj Toronto s obrancom Codym Fransonom a brankárom Jamesom Reimerom a Dallas so zadákom Cameronom Gauncem a francúzskym krídelníkom Antoinom Rousselom.

Možnosť obrátiť sa na nezávislý súd majú obmedzení voľní hráči s najmenej štvorročnou skúsenosťou v NHL. Z toho dôvodu sa nemohla naň prihlásiť dvojica mladých slovenských útočníkov Tomáš Tatar (Detroit) a Richard Pánik (Tampa Bay), ktorí v profilige odohrali iba necelé tri, respektíve dve sezóny. Ďalší hráči nevyužili právo prihlásiť sa na arbitráž a pokúsia sa dohodnúť so svojimi zamestnávateľmi na novom kontrakte "po dobrom", ako napríklad Tatarov spoluhráč z Detroitu Danny DeKeyser.

Arbitráž bude prebiehať v Toronte od 20. júla do 4. augusta. Kluby sa však môžu dohodnúť s hráčmi na nových zmluvách ešte pred začatím súdu.

Prehľad obmedzených voľných hráčov prihlásených na arbitráž:

Arizona Coyotes: Brandon McMillan

Boston Bruins: Matt Bartkowski

Calgary Flames: Joe Colborne

Dallas Stars: Cameron Gaunce, Antoine Roussel

Florida Panthers: Jimmy Hayes

Los Angeles Kings: Dwight King

Minnesota Wild: Justin Fontaine

Montreal Canadiens: P.K. Subban, Lars Eller

Nashville Predators: Mattias Ekholm

New York Islanders: Kevin Poulin

New York Rangers: Derick Brassard, Chris Kreider, Mats Zuccarello-Aasen

Ottawa Senators: Derek Grant

Pittsburgh Penguins: Nick Spaling

San Jose Sharks: Jason Demers

Toronto Maple Leafs: Cody Franson, James Reimer

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články