Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Halák: "Zostal mi akurát dres"

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák má za sebou turbulentnú sezónu, v ktorej až dvakrát v priebehu týždňa zmenil klubovú príslušnosť.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Kratučké pôsobenie v Buffale a Washingtone už ale hodil za hlavu a sústredí sa iba na nový angažmán v NY Islanders. Výnimočný bude pre neho z toho hľadiska, že prvýkrát v kariére bude mať možnosť zahrať si v zámorskej NHL v jednom mužstve s krajanom.

Po návrate z februárových ZOH v Soči sa Halák nestihol v St. Louis ani vybaliť a po výmene putoval od "bluesmanov" do Buffala. Tam sa ale dlho neohrial, po piatich dňoch nasledoval ďalší trejd. Ročník 2013/2014 dochytal v tíme Washington Capitals. "Nič podobne hektické som dovtedy v živote nezažil a pevne verím, že už ani nezažijem. Tých pár dní stačilo," povedal pre portál hockeyslovakia.sk s odstupom času Halák. Za Buffalo neodchytal ani jeden zápas, aj preto bude môcť 29-ročný gólman označiť túto anabázu za najbizarnejšiu vo svojej kariére. "Zostal mi akurát dres. Ten som si vypýtal. Mal som chytať 6. marca, ale deň predtým ma vymenili do Washingtonu, takže to bolo celé bezpredmetné. Skôr by som ten čas označil za čakanie na ďalšiu výmenu. Od prvého momentu, ako som do Buffala prišiel, sa hovorilo len o tom, že zmením dres ešte raz. Každú hodinu som čakal, kedy mi oznámia, že sa sťahujem inde. Bolo to obdobie neistoty a už to nechcem nikdy zažiť," priznal.

Bratislavský rodák a odchovanec ružinovského hokeja napokon dokončil sezónu vo farbách Washingtonu. Nič ale nenasvedčovalo tomu, aby sa s Capitals dohodol na novej zmluve. Preto vôbec neprotestoval, keď klub z hlavného mesta 1. mája vymenil jeho hráčske práva do NY Islanders, s ktorými vzápätí podpísal štvorročný kontrakt v celkovej hodnote 18 miliónov dolárov. "Tréner Washingtonu Adam Oates na lavičke skončil, rovnako aj generálny manažér George McPhee. Ľudia z manažmentu zrejme nevedeli ako dlho bude trvať obdobie bez týchto funkcií a nechceli ma stratiť úplne zadarmo. Takto za mňa dostali aspoň štvorkolový výber v tohtoročnom drafte. New York o mňa prejavil veľký záujem a ľudia z organizácie Islanders chceli so mnou podpísať kontrakt. Rovnako som rozmýšľal aj ja, takže netrvalo dlho a dohodli sme sa. Ťažko predpovedať, čo by sa stalo po 1. júli. Veľa voľných brankárskych miest v NHL nebolo. Po všetkých stránkach bola zmluva s ostrovanmi ideálna. Mám už aj rodinu, takže som sa pozeral aj na to, aby sme sa nemuseli najbližšie štyri roky sťahovať," vysvetlil.

Teraz má Halák plnú hlavu nového tímu. "Neteším sa len na nový tím, ale aj na slovenského spoluhráča v mužstve. Nikdy doteraz som nehral v žiadnom zámorskom kolektíve s nejakým Slovákom. O to viac som rád, že to bude práve Ľubomír Višňovský. Celé pôsobenie v Islanders bude pre mňa výzvou. Veľmi sa teším na nový začiatok," poznamenal Halák. Ako každé iné leto, keď je doma na Slovensku, aj tentoraz trénuje pod vedením kondičného trénera Róberta Beréša. "Zaberám už päť týždňov. Po sezóne som si doprial dlhšie voľno, dal som sa dokopy a teraz sa sústredím len na novú sezónu," dodal slovenský brankár.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články