Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Skvelý Gáborík opäť skóroval a Kings opäť otočili

Hokejisti LA Kings vyhrali aj v druhom zápase finálovej série play off NHL nad NY Rangers, tentoraz 5:4 a opäť po predĺžení. Rozhodujúci gól dal v druhej nadstavbe a v celkovo 91. minúte kapitán Dustin Brown.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský hokejista Marián Gáborík bol síce v prvých dvoch tretinách v úzadí, ale v tretej vyrovnal na 4:4 svojím 13. gólom vo vyraďovacích súbojoch, čím si upevnil vedenie v tabuľke strelcov. Zápas výrazne ovplyvnil na pomery NHL nevídaný seriál kontroverzných verdiktov rozhodcov, najmä v tretej tretine. Záverečné boje o Stanleyho pohár sa presúvajú do New Yorku, tretí zápas je na programe v utorok o 2.00 SELČ.

HLASY PO ZÁPASE:

Anže Kopitar, útočník LA Kings: "Zvyčajne v predĺžení nerozhodujú príliš pekné góly a práve to stalo aj dnes večer. Viem, že je to tak trochu klišé, ale každá strela v predĺžení je dobrá a niekedy to dopadne práve tak, ako v našom prípade."

Darryl Sutter, tréner LA Kings: "My musíme byť schopní vracať sa do zápasov, pretože inak nemôžeme hrať vo finálovej sérii. Nemôžete sa spoliehať na to, že v každom stretnutí budete vo vedení."

Henrik Lundqvist, brankár NY Rangers: "Všetci sme bojovali. Aj ja som bojoval. Keď však hráte päť tretín, tak samozrejme, že rozdiel medzi mužstvami je veľmi malý. Pri treťom inkasovanom góle sme možno nemali hrať presilovú hru za faul, ale rozhodca musí automaticky prerušiť hru, keď sa brankár nemôže hýbať v bránkovisku. To nie je rovnaká situácia, ako keď je brankár mimo bránkoviska. Rozhodca síce vysvetľoval, že puk už bol v bránke, keď došlo ku kontaktu s protihráčom, ale ja som nemohol na strelu zápästím vôbec reagovať. Takéto momenty ovplyvnia celý zápas, ktorého priebeh sa potom môže zmeniť. Bol to veľmi dôležitý moment v zápase. Treba však naďalej držať pokope a veriť si navzájom pritom, čo robíme. Prehrali sme prvé dva zápasy, takže teraz to musíme otočiť v New Yorku."

Martin St. Louis, útočník NY Rangers a autor gólu: "Myslím, že sme hrali lepšie ako náš súper, ale na konci dňa sa počíta výsledok. Mohli sme viesť na zápasy už 2:0, ale je to presne naopak. Trochu to bolí teraz, ale v nedeľu sa opäť zobudíme a vrátime sa opäť tvrdo pracovať."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články