Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Gaby to dokázal, zahrá si o vysnívaný Stanley Cup!

Rozhodujúci zápas semifinálovej série bol poriadne napínavý, do predĺženia ho poslal vyrovnávajúci gól Marína Gáboríka, hrdinom predĺženia sa stal obranca LA, Alec Martinez.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hokejisti Los Angeles Kings so slovenským kanonierom Mariánom Gáboríkom sa pobijú o Stanleyho pohár. V rozhodujúcom siedmom finálovom súboji play off Západnej konferencie NHL v noci na pondelok totiž zvíťazili po dráme nad obhajcami trofeje z Chicaga Blackhawks 5:4 po predĺžení a celú sériu vyhrali 4:3 na zápasy. Vo finále celej NHL si tak zmerajú sily s New Yorkom Rangers.

Tridsaťdvaročný krídelník Gáborík pomohol svojmu tímu jedným gólom, keď v 53. minúte vyrovnal na 4:4 a poslal duel do predĺženia. V ňom sa stal hrdinom obranca Alec Martinez, ktorý v 66. minúte vystrelil od modrej, puk sa odrazil od beka domácich Nicka Leddyho a našiel si cestu za chrbát brankára Coreyho Crawforda.

Pre Gáboríka to bol už dvanásty presný zásah v nadstavbovej časti. Slovenský reprezentant tak suverénne vedie rebríček kanonierov a je štvrtý v produktivite. Okrem gólu zaznamenal aj dve "plusky", tri strely na bránku a na ľade strávil takmer osemnásť minút.

Marián Hossa i Michal Handzuš, pre ktorých sa sezóna skončila, vyšli bodovo na prázdno. Prvý si do štatistík pripísal dve "mínusky", šesť striel a 20:39 minút, druhý jeden mínusový bod, dve strely a 8:40 minút na ľade.

Zdieľajte:
Pridal: Dany
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články