Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Gáborík s gólom, Králi už len zápas od kráľovstva

Králi s Los Angeles sú už iba krok od postupu do finále Stanley Cupu. Gáborík by mohol byť ďalším Slovákom, ktorého menou figuruje na slávnej trofeji.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hokejisti Los Angeles Kings sú už len jeden krok od postupu do finále Stanleyho pohára, keď vo štvrtom finálovom súboji play off Západnej konferencie NHL zvíťazili v Staples Center nad Chicagom 5:2 aj vďaka gólu slovenského útočníka Mariána Gáboríka. V sérii na štyri víťazné zápasy vedú už 3:1, zápas číslo 5 je na programe v noci na štvrtok.

Duel dvoch posledných šampiónov rozhodli Kings v prvej tretine, v ktorej dali tri góly. V 12. minúte na 2:0 zvýšil práve Gáborík, keď Anže Kopitar vybojoval v útočnej tretine puk, nahodil ho pred bránku, kde Slovák pohotovo usmernil puk do siete. Pre Gáboríka to bol už desiaty presný zásah v play off. V drese hostí sa nepresadili ďalší dvaja Slováci - Michal Handzuš odohral štyri a pol minúty, Marián Hossa vyše 17, no zapísal si dva mínusové body.

play off NHL

Západná konferencia - finále, 4. zápas:

Los Angeles - Chicago 5:2 (3:0, 1:1, 1:1)

Góly: 9. Muzzin (Doughty, Toffoli), 12. GÁBORÍK (Kopitar), 16. Wiliams (Brown, Muzzin), 33. Doughty (Kopitar, Wiliams), 59. Pearson (Carter) - 35. Saad (Rozsival), 50. Bickell (Kane, Toews)

vylúčenia: 3:4, presilovky: 2:0, Brankári: Quick 22/24 - Crawford 16/20

/stav série: 3:1/

Gól Mariána Gáboríka

Sumár zápasu

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články