Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Chicago spoznalo svojho súpera, Rangers si vynútili siedmy zápas

Hokejisti New Yorku Rangers opäť odvrátili hrozbu vypadnutia z play off zámorskej NHL. V noci na pondelok zvíťazili nad domácim Washingtonom Capitals 4:3 a v semifinálovej sérii Východnej konferencie si vynútili rozhodujúci siedmy zápas. Víťazný gól "jazdcov" strelil Dan Boyle.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Úvodné dejstvo patrilo hosťom a najmä Chrisovi Kreiderovi. Ten najskôr už po 40 sekundách hry otvoril skóre a potom pri presilovej hre tri sekundy pred koncom tretiny prekonal Bradena Holtbyho aj po druhýkrát. Taktovku nad stretnutím následne prebrali domáci, ktorí v druhej časti hry prestrieľali súpera v pomere 18:4. Henrik Lundqvist v bránke Rangers však kapituloval iba jediný raz, keď ho z dorážky prekonal Jason Chimera. Hosťom vyšiel vstup do tretej tretiny, keď si po presných zásahoch Ricka Nasha a Dany Boyla utvorili pohodlné vedenie. Capitals sa síce podarilo znížiť na 3:4, ale vytúžený vyrovnávajúci gól nepriniesla ani presilová hra tri minúty pred koncom a potom ani záverečná hra bez brankára.

Rangers tak opäť po roku majú blízko k postupu do konferenčného finále aj napriek tomu, že v sérii prehrávali už 1:3 na zápasy. Vlani sa im rovnaký obrat podaril proti Pittsburghu. "Odohrali sme náš najhorší zápas v tejto sérii a napriek tomu uspeli. Hokej niekedy nemá logiku," hodnotil duel center hostí Derek Stepan. Siedmy rozhodujúci duel bude hostiť newyorská Madison Square Garden v noci na štvrtok. "Ak budeme v stredu hrať tak, ako dnes v druhej a tretej tretine, tak sa o výsledok nebojím. Mali sme prevahu, boli sme lepším tímom, ale chýbali góly. Musíme dať do toho všetko a hrať naplno celých šesťdesiat minút," nechal sa počuť brankár Holtby.

Anaheimu stačilo na prebojovanie sa do finále Západnej konferencie päť zápasov. "Káčeri" hrali v noci na pondelok s Calgary po 60. minútach patovo 2:2, v tretej minúte predĺženia rozhodol o ich víťazstve a postupe Corey Perry. V súboji najlepších tímov na západe sa Anaheim stretne s Chicagom Blackhawks.

Domáci nastúpili na zápas s veľkým odhodlaním ukončiť sériu čo najskôr. Súpera v úvodnej časti hry prestrieľali v pomere 27:10, Calgary však dlho držal v hre ich fínsky brankár Karri Rämö. Hostia sa dokonca ujali vedenia, keď skóroval český útočník Jiří Hudler. Po vyrovnanej druhej tretine zužitkoval prevahu "káčerov" v 41. minúte Matt Beleskey a duel napokon dospel do predĺženia. Hrdinom sa stal Perry. Elitný útočník, ktorý takmer zápas nedohral po kolízii s Mattom Stajanom, preukázal svoj dôraz pred bránkou a v tretej minúte nadstaveného času prekonal Räma z bezprostrednej blízkosti.

Anaheim tak postúpil medzi štyri najlepšie tímy súťaže po prvý raz od roku 2007. Vtedy celé play off vyhral a mohol oslavovať zisk Stanleyho pohára. "V uplynulých ročníkoch sme vo vyraďovačke neuspeli aj napriek tomu, že v základnej časti sme hrali veľmi dobre. Tento rok sme však skúsenejší, máme správne nastavené hlavy a ideme za svojím cieľom. V mužstve máme veľa charakteru," povedal po zápase Perry. Tréner Calgary Bob Hartley bol napriek vypadnutiu na svojich zverencov hrdý. "Moji mladí hráči získali v týchto zápasoch neoceniteľné skúsenosti. Teraz vedia, ako veľmi sa musia snažiť, aby sa do play off dostali a uspeli tam. Bola to pre nich výborná škola a ja verím, že v budúcnosti z toho budú profitovať," dodal Hartley.

2. kolo play off NHL

šiesty zápas semifinále Východnej konferencie

WASHINGTON - NEW YORK RANGERS 3:4 (0:2, 1:0, 2:2)

Góly: 21. Chimera (Kuznecov, Ward), 48. Kuznecov (Alzner, Ward), 51. Ward (Chimera, Carlson) - 1. Kreider (Fast, Klein), 20. Kreider (Brassard, Stepan), 41. Nash (St. Louis, Brassard), 45. Boyle (Sheppard, Miller).

Brankári: Holtby - Lundqvist, strely na bránku: 45:28, 18.506 divákov

/stav série: 3:3/

piaty zápas semifinále Západnej konferencie

ANAHEIM - CALGARY 3:2 po predĺžení (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)

Góly: 25. Kesler (Silfverberg, Fowler), 41. Beleskey (Beauchemin, Silfverberg), 63.

Perry (Maroon, Fowler) - 11. Hudler (Wideman, Russell), 26. Gaudreau (Hudler, Wideman).

Brankári: Andersen - Rämö, strely na bránku: 47:19, 17.284 divákov

/konečný stav série: 4:1, Anaheim postúpil do finále Západnej konferencie/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články