Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO: Hossa poslal Chicago do konferenčného finále

Hossa prvým gólom v play off poslal Blackhawks do konferenčného finále. Canadiens sa zatiaľ držia v hre.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský hokejový útočník Marián Hossa víťazným gólom v oslabení do prázdnej bránky pomohol Chicagu k triumfu vo štvrtom semifinále play off Západnej konferencie zámorskej NHL na ľade Minnesoty 4:3 a k postupu do konferenčného finále.

Blackhawks v sérii dominovali 4:0 na zápasy a ovládli ju v najkratšom možnom čase. Hossa strelil prvý gól v play off, keď sa presadil tri minúty pred koncom tretej tretiny.

Chicago si na súpera vo finále Západnej konferencie musí ešte počkať, v boji o postup do finále Stanleyho pohára narazí na úspešnejšieho z dvojice Anaheim - Calgary. Ducks v sérii vedú nad Flames 2:1.

Hráči Tampy nevyužili prvú možnosť na postup do finále Východnej konferencie, keď v noci na piatok prehral doma s Montrealom 2:6. Canadiens znížili v sérii na 1:3 a zdolali Lightning prvýkrát v deviatich vzájomných zápasoch v tejto sezóne. "Blesky" môžu spečatiť postup v sobotu, keď sa séria presúva do Montrealu.

Slováci v akcii:

Marián Hossa (Chicago) 18:00 1+0

Štvrtý zápas semifinále západnej konferencie

MINNESOTA - CHICAGO 3:4 (0:1, 1:1, 2:2) (stav série 0:4)

Góly: 27. Haula (Cooke, Dumba), 58. Pominville (Spurgeon, Koivu), 59. Niederreiter (Dumba, Suter) - 11. Seabrook (Bickell, Oduya), 24. Shaw (Toews, Kane), 54. Kane (Bickell, Hjälmarsson), 57. HOSSA (Toews)

Štvrtý zápas semifinále východnej konferencie

TAMPA BAY - MONTREAL 2:6 (0:2, 1:3, 1:1) (stav série 3:1)

Góly: 33. Kučerov (Palát, Stralman), 41. Palát (Johnson, Stamkos) - 3. Markov (Subban, Pacioretty), 9. Pacioretty (Gilbert), 26. Desharnais (Weise, Galchenyuk), 30. Petry (Galchenyuk, Subban), 30. Gallagher (Pacioretty, Plekanec), 45. Prust (Eller, Parenteau)

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, nhl.com

Diskusia

Podobné články