Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Pálffy chce vychovať ďalších hokejistov

Bývalý slovenský reprezentant Žigmund Pálffy sa vracia k hokeju s ambíciou vychovať ďalších úspešných hráčov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Jeho najbližšie životné obdobie bude spojené s MHKM Skalica, kde bude pôsobiť ako šéf všetkých mládežníckych tímov. Na starosti bude mať jednotlivé kategórie od prípraviek až po juniorov.

"Určite sa všetci tešíme, dávame do toho všetko. Dúfam, že to pôjde bez problémov. Uvidíme, ako sa k tomu postaví mesto do budúcnosti. Verím, že tento projekt bude fungovať čo najdlhšie, aby sme vychovali nejakých hokejistov. Snáď aj chlapci budú chcieť, pretože všetci vieme, o čom je hokej, že do toho treba dať srdiečko. Bez toho sa hrať nedá," uviedol na štvrtkovom stretnutí s médiami 43-ročný Pálffy. Podľa jeho slov však niektoré ročníky pokrivkávajú: "Máme 206 detí a deväť kategórii. Snáď to bude stúpať, pretože máme nejaké problémy v 5. a 6. ročníku. Samozrejme, pracovať budeme s odborníkmi. Šéftrénerom je Martin Hrnčár, ten sa bude o všetko starať. Každý však vie, ako dlho trvá výchova chlapcov, aby sa niekam dostali. Dúfam, že budú na sebe makať."

Majster sveta z Göteborgu zároveň zdôraznil, že verí v udržanie skalického A-tímu, ktorý momentálne trápia veľké problémy. Vedenie klubu sa denne zaoberá otázkami jeho ďalšej existencie a počíta aj s tou možnosťou, že na Záhorí príde najvyššia domáca súťaž o tradičnú hokejovú baštu. Letnú prípravu nateraz klub ruší. "Je to náročná situácia, skôr sa na to treba opýtať kompetentných. My máme výhodu z toho hľadiska, že všetko financuje mesto. V "áčku" ide o súkromný sektor, musia to financovať prakticky podnikatelia. Verím však, že budú fungovať, my na tom zakladáme," povedal Pálffy.

Niekdajší úspešný krídelník ukončil kariéru v marci 2013, podľa vlastných slov na návrat na klziská vôbec nepomýšľa. "Zatiaľ chcem ísť touto cestou. Jožko Stümpel mi načrtol, že by chcel dať ešte jednu sezónu, ja som to ale vyvrátil. Bolo by náročné sa vrátiť, na to treba byť predsa pripravený. Ja už dva roky nehrám a určite nič neotváram." Podľa vlastných slov momentálne nevenuje veľa pozornosti ani majstrovstvám sveta v Česku, ktorými žije celá krajina. "Musím sa priznať, že posledné dva dni som sledoval Ligu majstrov. My všetci vieme, aké to bolo odriekanie, aby sme sa prebojovali na vrchol a neradi vidíme situácie, ako keď sme prehrali s Nórskom a ledva sa dostaneme do štvrťfinále, to za našich čias nebolo. Taká je ale doba, chalani musia zapracovať, nezvládajú to psychicky. To im robí veľký problém," pomenoval hlavný problém reprezentačného tímu.

Pálffy odštartoval kariéru v sezóne 1990/91 v drese Nitry o dva roky neskôr už zaznamenal prvé štarty v zámorskej NHL v drese New Yorku Islanders. V profilige hral aj za Los Angeles Kings a Pittsburgh Penguins a dovedna nazbieral v 684 dueloch 713 bodov (329+384). V 24 zápasoch play off pridal 19 bodov (9+10). Po návrate zo zámoria hral v Skalici, v slovenskej extralige nazbieral v 290 stretnutiach 494 bodov. Na konte má bronz a zlato z majstrovstiev sveta.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články