Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tampa a Washington sú blízko k postupu

Sumár stredajších zápasov NHL
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hokejisti Washingtonu Capitals triumfovali vo štvrtom semifinále play off Východnej konferencie zámorskej NHL doma nad New York Rangers 2:1. Ľavý krídelník Capitals Andre Burakovsky strelil prvé dva góly v kariére v play off a brankár domácich Braden Holtby zlikvidoval trestné strieľanie Carla Hagelina.

"Trochu ma trápila streľba a myslím, že celkovo musím vysielať viac pokusov na bránku. Dnes som ich mal viacero, no brankár odolával," skonštatoval Burakovsky, ktorý sa prvýkrát presadil v 37. minúte a rozhodnutie z jeho hokejky padlo na začiatku záverečného dejstva. Capitals vďaka nemu predviedli dokonalý obrat, keďže hostia viedli od 27. minúty zásluhou Dericka Brassarda, ktorý otvoril skóre strelou do pravého horného rohu. Domáci sa mohli spoľahnúť aj na svojho brankára, Holtby si pripísal 28 úspešných zákrokov a navyše chytil trestné strieľanie. "Vedeli sme, že budeme musieť dobre brániť," povedal 25-ročný Kanaďan, ktorý v sérii zlikvidoval 121 zo 126 streleckých pokusov súpera. "V play off to už tak býva. Sú dni, keď je náročné streliť nejaký gól a ten, kto lepšie zahrá v takýchto tesných zápasoch, vyhrá."

Klub z hlavného mesta USA vedie v sérii už 3:1 na zápasy a len jedna výhra ho delí od postupu do konferenčného finále. Zápas číslo päť je na programe v piatok v newyorskej Madison Square Garden. "Je to náročné obdobie. Musíme držať pokope. Potrebujeme zvíťaziť, teraz nás čaká zápas pred domácimi fanúšikmi a musíme dať do toho všetko," vyhlásil odhodlane útočník "jazdcov" Rick Nash. Zaujímavé je, že každý z uplynulých deviatich zápasov Newyorčanov sa skončil rozdielom jedného gólu. Na 100. duel za sebou v play off v drese Rangers nastúpil gólman Henrik Lundqvist. Viackrát sa to v jednom tíme podarilo len Martinovi Brodeurovi v New Jersey Devils (194) a Patrickovi Royovi v Colorade Avalanche (133).

Rovnako jednu výhru od postupu do finále Východnej konferencie sú hokejisti Tampy Bay Lightning, ktorí si v noci na štvrtok poradili s Montrealom Canadiens tiež 2:1 a v sérii vedú už 3:0. O triumfe domácich rozhodol 1,1 sekundy pred koncom tretej tretiny center Tyler Johnson, ktorý doťukol do bránky prihrávku od Victora Hedmana. Bol to pre neho už ôsmy gól v play off v tejto sezóne a po stretnutí ho vyhlásili za prvú hviezdu. "Vôbec som netušil, že to bolo tak blízko konca duelu. Vedel som, že naskakujem na samý záver tretiny, ale neuvedomil som si, že už je taký čas. Je to skvelé," vyjadril sa hrdina domácich. Lightning zaznamenali ôsme víťazstvo za sebou nad Canadiens. "Blesky" môžu natiahnuť úspešnú šnúru a zároveň spečatiť postup vo štvrtok na domácom ľade v zápase číslo štyri. V prípade postupu by získali prvú miestenku v konferenčnom finále od roku 2011.

Jediný gól hostí zaznamenal Brendan Gallagher, čím si dal síce darček k svojím 23. narodeninám, avšak po stretnutí veľa dôvodu na radosť nemal. Jeho presný zásah prišiel z 27. strely Montrealu, kým Lightning v tom čase mali len 12 pokusov. V celom zápase hostia výrazne prestrieľali svojho rivala v pomere 31:19. "Mali sme množstvo šancí, puk sa často pohyboval pri bránke. Je škoda prehrať takýmto spôsobom," neskrýval smútok Tomáš Plekanec. Tréner Michel Therrien však prehru nebral ako tragédiu: "Jediné, čo môžem od hráčov teraz chcieť, je, aby aj naďalej bojovali. Nie je čas ľutovať sa."

2. kolo play off NHL
Východná konferencia
štvrtý zápas semifinále:
WASHINGTON - NEW YORK RANGERS 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Gól: 37. Burakovsky (Beagle, Gleason), 41. Burakovsky - 27. Brassard (St. Louis, Nash). Brankári: Holtby - Lundqvist, strely na bránku: 30:29, 18.506 divákov.
/stav série: 3:1/

tretí zápas semifinále:
TAMPA BAY - MONTREAL 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Gól: 12. Killorn (Stamkos), 60. Johnson (Hedman, Palát) - 51. Gallagher (Gilbert, Pateryn). Brankári: Bishop - Price, strely na bránku: 19:31, 19.204 divákov.
/stav série: 3:0/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články