Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rangers krok od finále

Slovák Peter Budaj sledoval prehru svojho tímu iba z lavičky. Prednosť v bránke Montrealu dostal Dustin Tokarski.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hokejistov New Yorku Rangers delí už iba jedno víťazstvo od postupu do finále Stanleyho pohára. V štvrtom finálovom dueli play off Východnej konferencie NHL zdolali na domácom ľade Montreal Canadiens 3:2 po predĺžení a zvýšili tak náskok v sérii na 3:1 na zápasy. Autorom víťazného gólu "jazdcov" bol v 67. minúte veterán Martin St. Louis.

Rangers v zápase dvakrát viedli, na góly Carla Hagelina i Dericka Brassarda však dokázali "Habs" zakaždým odpovedať. Na 1:1 vyrovnal v 29. minúte Francis Bouillon, na 2:2 upravil na začiatku tretej tretiny ďalší obranca P.K. Subban. Šesťdesiat minút nestačilo na ukončenie drámy a tak prišlo na rad predĺženie, v ktorom sa stal v čase 66:02 hrdinom Martin St. Louis. Skúsený krídelník, ktorý prišiel do New Yorku pred uzávierkou výmen z Tampy Bay, zostal na chvíľu osamotený v útočnom pásme, dostal prihrávku od spoluhráča Hagelina a z priestoru kruhu na vhadzovanie presnou strelou zápästím k bližšej žrdi prekonal Dustina Tokarského. Ten dostal v bránke hostí pri absencii zranenej jednotky Careyho Pricea opäť prednosť pred Slovákom Petrom Budajom, ktorý sledoval celý duel zo striedačky.

play off NHL

štvrtý zápas finále Východnej konferencie

NEW YORK RANGERS - MONTREAL 3:2 pp (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)

Góly: 8. Hagelin (Boyle, McDonagh), 40. Brassard (Girardi, Lundqvist), 67. St. Louis (Hagelin, Richards) - 29. Bouillon (Desharnais, Bourque), 42. Subban (Markov, Desharnais)

Brankári: Lundqvist - Tokarski, strely na bránku: 29:29

Diváci: 18.006

/stav série: 3:1/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články