Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Washington rozhodol o víťazstve dve sekundy pred koncom zápasu

Hokejisti Washingtonu Capitals zvíťazili v prvom dueli semifinále play off Východnej konferencie NHL na ľade New Yorku Rangers 2:1 a ujali sa v sérii vedenia 1:0 na zápasy.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

O triumfe hostí v Madison Square Garden rozhodol 1,3 sekundy pred koncom tretej tretiny Joel Ward.

Washingtonský útočník Alexander Ovečkin otvoril skóre súboja v presilovke a pripravil aj rozhodujúci okamih pre Warda. V dejinách play off strelil víťazný gól neskoršie pred koncom tretej tretiny už iba Jussi Jokinen z Caroliny proti New Jersey v roku 2009, keď časomer ukázal 0,2 sekundy pred koncom 60. minúty. Capitals vyradili v prvom kole New York Islanders v siedmich zápasoch a povzbudení nastúpili na ľade favorita a ďalšieho klubu z New Yorku. Domáceho gólmana Henrika Lundqvista prepálil Ovečkin v presilovke od ľavého kruhu a stav 1:0 pre hostí vydržal až do 56. minúty. V nej Fast tečoval strelu Kevina Hayesa za chrbát Bradena Holtbyho. Už-už sa zdalo, že sa bude predlžovať, no z posledného útoku Ovečkin prihrávkou spoza bránky našiel Warda a ten nezaváhal. Napravil tak zaváhanie spred niekoľkých minút, keď trafil len tyčku domácej brány.

"Po tej prvej situácii som bol sklamaný, pretože som puk trafil do tyčky. Chcel som dať na 2:0, to by bolo výborné, ale súper vyrovnal. Našťastie som dostal prihrávku od Alexa a so sirénou prekonal brankára," povedal po zápase hrdina okamihu. Pred rozhodujúcou situáciu narazil tvrdo v rohu center hostí Nicklas Bäckström domáceho obrancu Dana Boylea, Rangers stratili koncentráciu a inkasovali. Poriadne nahnevaní ešte s posledným buly vyvolali šarvátku, ale už si nepomohli. "Strávili sme dosť času v útočnom pásme, aj sme si vypracovali nejaké šance, ale nepremenili sme ich, hoci sme mali. Na to sa sústredíme v príprave na ďalší zápas," skonštatoval tréner jazdcov Alain Vigneault.

V úvodnom zápase semifinále Západnej konferencie uspel jasne Anaheim doma s Calgary 6:1. Domáci v každej tretine strelili dva góly a plameňom dovolili znížiť až na 1:6 v 50. minúte. Ducks vyradili v prvom kole Winnipeg hladko 4:0 a na kanadskom súperovi si "pochutili" aj v úvodnom zápase tejto semifinálovej série. Domácich potiahli tradičné opory, útočník Corey Perry vyrovnal ziskom štyroch bodov (2+2) klubové maximum v play off, keď ich už má na konte v nadstavbe 11. A darilo sa aj centrovi Ryanovi Getzlafovi (1+3). Čisté konto domácemu brankárovi Frederikovi Andersenovi pokazil nováčik Sam Bennett v 50. minúte, keď sa už za stavu 0:6 k nemu šťastne odrazil pred bránu nastrelený puk a pohotovým zakončením stanovil skóre. Po treťom góle v siete hostí vymenil brankára Jonasa Hillera Fín Karri Rämö, ale aj on dostal tri góly ako jeho kolega. Hosťom sa zranil český útočník Jiří Hudler, ktorý odstúpil krátko po začiatku druhej tretiny.

"Mali sme super pár dní na tréning. Tvrdo sme pracovali a robili veci dobre. Pripravili sme sa. A vyšlo to," povedal Perry a v rovnakom tóne sa vyjadril aj Getzlaf: "Cítim, že sa nám naša príprava vyplatila. Dobre sme korčuľovali a mali sme chuť hrať. Najdôležitejšie bolo, že sa nám takmer celý zápas darilo plniť náš herný plán."

2. kolo play off NHL

Východná konferencia

prvý zápas semifinále:

NEW YORK RANGERS - WASHINGTON 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Góly: 56. Fast (Hayes, Hagelin) – 19. Ovečkin (Carlson, Holtby), 60. Ward (Ovečkin, Bäckström).

Brankári: Lundqvist - Holtby, strely na bránku: 32:29, 18.006 divákov.

/stav série: 0:1/

Západná konferencia

prvý zápas semifinále:

ANAHEIM - CALGARY 6:1 (2:0, 2:0, 2:1)

Góly:

11. Beleskey (Palmieri, Lindholm), 14. Maroon (Getzlaf, Perry), 23. Perry (Despres, Getzlaf), 31. Etem (Beauchemin, Lindholm), 41. Perry (Getzlaf, Fowler), 43. Getzlaf (Vatanen, Perry) – 50. Bennett (Engelland),

Brankári: Andersen - Hiller (23. Rämö), strely na bránku: 35:24, 17.174 divákov.

/stav série: 1:0/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články