Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tréner Washingtonu: "Halák chytal naozaj dobre"

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák udržal New York Islanders v hre o Stanleyho pohár.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V šiestom dueli štvrťfinále Východnej konferencie NHL 38 úspešnými zákrokmi výrazne pomohol k triumfu svojho tímu 3:1 nad Washingtonom. Stav série je 3:3 a až siedmy zápas tak v pondelok rozhodne o postupujúcom do 2. kola play off. V jeho západnej vetve si už účasť zabezpečili Chicago i Calgary.

Séria medzi Islanders a Capitals je poriadne vyhecovaná a inak to nebolo ani v šiestom zápase. "Ostrovania" zvolili od začiatku fyzickú hru a v prvej tretine rozdali 25 bodyčekov. Strelili aj otvárací gól zápasu, keď sa v 7. minúte presadil John Tavares. Hostia odpovedali 4,3 sekundy pred koncom prvej časti, John Carlson dostal v presilovke voľný priestor a tvrdou strelou vyrovnal.

Odvtedy však Halák už neinkasoval ani jeden gól. Nerozhodný stav 1:1 zlomil v 51. minúte svojim prvým gólom v play off Nikolaj Kuľjomin a poistku do prázdnej bránky dal Cal Clutterbuck. "Bol to zápas, v ktorom išlo o všetko. Hralo sa tvrdo a inak tomu nebude ani v pondelok. Bude to náročné, ale všetci vieme na čo sme tu," povedal Halák pre nhl.com.

Slovenský brankár podržal svoj tím najmä 5 a pol minúty pred koncom riadneho času, keď dorážku Jaya Beaglea vytesnil lapačkou na hornú žrď a udržal svoj tím vo vedení 2:1. "Mali sme šance, ale Halák chytal naozaj dobre. Bolo to dnes o brankároch, obaja podali výborný výkon. V tomto zápase išlo Islanders o všetko, v siedmom pôjde o všetko obom tímom," povedal tréner Capitals Barry Trotz.

"Ostrovania" hrali opäť bez slovenského obrancu Ľubomír Višňovského, ktorý má po náraze Toma Wilsona zo 4. duelu série otras mozgu. Okrem neho chýbali v zadných radoch aj Travis Hamonic a Calvin de Haan a tak všetko stálo na skúsených obrancoch Nickovi Leddym, ktorý bol na ľade 28:59 minúty a Johnnym Boychukovi (27:00).

Záver zápasu ešte okorenila hromadná bitka už po klaksóne, po ktorej potrestali rozhodcovia deväť hráčov. Islanders sa s halou Nassau Coliseum, z ktorej sa po 43 rokoch sťahujú, zatiaľ rozlúčili víťazne. Či sa do nej ešte vrátia a stretnú sa v 2. kole s mestským rivalom Rangers sa rozhodne v siedmom zápase vo Washingtone v noci na utorok. Do 2. kola play off postúpili Islanders naposledy v roku 1993.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články