Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kopitar, Bergeron a Toews finalistami Selkeho trofeje

Trofej Franka J. Selkeho pre najlepšie brániaceho útočníka v zámorskej hokejovej NHL získa jeden z trojice Patrice Bergeron z Bostonu, Anže Kopitar z Los Angeles a Jonathan Toews z Chicaga. Mená finalistov zverejnilo vedenie profiligy na svojej webstránke v noci na štvrtok.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Rovnaké zloženie finalistov bolo aj vlani, držiteľom trofeje sa napokon stal Bergeron. Prvýkrát za posledných 18 rokov sa o cenu uchádza dva roky po sebe rovnaké trio.

Bergeron, ktorý bol s 55 bodmi (23+32) najproduktívnejším hráčom Bruins, patrí dlhodobo medzi najlepších obojsmerných útočníkov v lige a na Selkeho trofej kandiduje štvrtú sezónu v rade, pričom dvakrát ju už získal (2012, 2014). Víťaz Stanleyho pohára z roku 2001 bol v základnej časti najlepším hráčom na buly v celej súťaži, keď vyhral najviac vhadzovaní (1175) a mal v nich najlepšiu percentuálnu úspešnosť (60,2). Jeho defenzívne schopnosti využil naplno aj kanadský reprezentačný tím, ktorý s Bergeronom v zostave triumfoval na ZOH 2010 i 2014.

Kopitar bol najviac vyťažovaným útočníkom Los Angeles, keď strávil na ľade v priemere 19:23 min na zápas. Patrí v lige medzi najlepšie hodnotených hráčov v držaní puku, na buly mal úspešnosť 52,6 percenta. Slovinský reprezentant so 64 bodmi (16+48) ovládol tímovú produktivitu. Dvadsaťsedemročný center sa uchádza aj o Lady Byng Trophy udeľovanú za športové a džentlmenské správanie v kombinácii so športovými výkonmi.

Kapitán Chicaga Toews má významný podiel na tom, že Chicago bolo v základnej časti tímom s najnižším počtom inkasovaných gólov. Spomedzi všetkých hráčov v Západnej konferencii nazbieral najviac plusových bodov - 30, celkovo bol v "tabuľke pravdy" piaty. O trofej sa uchádza po štvrtý raz za uplynulých päť rokov, cenu vyhral v roku 2013.

O držiteľovi Selkeho trofeje rozhodujú svojím hlasovaním zámorské médiá združené v Asociácii profesionálnych hokejových novinárov (PHWA). Meno víťaza zverejnia 24. júna počas vyhlasovania výročných cien na galavečere v MGM Grand Garden Aréne v americkom Las Vegas.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články