Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2024: Craig Ramsay vyradil piatich hokejistov. Z Nitry povolal čerstvého šampióna

BRATISLAVA - K tímu slovenskej hokejovej reprezentácie sa v predposlednom týždni prípravy pred MS pripojí avizovaná pätica hráčov z NHL - Šimon Nemec, Tomáš Tatar, Juraj Slafkovský, Martin Pospíšil a Pavol Regenda. Doplní ich obranca z majstrovskej Nitry František Gajdoš. V príprave na šampionát už nebudú pokračovať obrancovia Boris Brincko, Daniel Gachulinec a útočníci Jozef Baláž, Matej Kašlík a Servác Petrovský.
Slovenskí hokejisti a tréner Ramsay.
Slovenskí hokejisti a tréner Ramsay. Zdroj: TASR - Martin Baumann
Zdieľajte:

Slovenskí reprezentanti odohrajú pred MS ešte dva prípravné zápasy, najbližší v piatok 3. mája v Žiline proti Poľsku. K zmenám v kádri došlo po dvoch zápasoch s Českom, v ktorých Slováci podľahli 1:4 a 2:4.

Prečítajte si aj

Český tréner Radim Rulík.MS 2024: Hostitelia šampionátu prekopali káder: Tréner počíta masívne príchody z NHL

"Žiadne vyraďovanie v tejto fáze prípravy nie je jednoduché. Viacerí hráči mali v doterajšej príprave lepšie i slabšie momenty. Napokon sme vybrali päticu, ktorá tím opustila. Chlapcom ďakujeme za doterajšie výkony. Pevne veríme, že v budúcnosti sa s nimi v reprezentácii ešte stretneme," uviedol asistent trénera Peter Frühauf pre web hockeyslovakia.sk.

Prečítajte si aj

Slovenský hokejista Martin Pospíšil.MS 2024: Nemám rodinu ani manželku, a tak môžem reprezentovať, vyhlásil možný líder Slovákov

Pätica z NHL sa k tímu pripojí postupne. "Očakávame, že s ich príchodom pribudnú skúsenosti a zvýši sa nielen kvalita tímu, ale aj konkurencia v ňom. Dúfame, že si po náročnej základnej časti v NHL oddýchli a budú pripravení nám pomôcť," povedal Frühauf.

Prečítajte si aj

Hokejista Martin Fehérváry.MS 2024: Slováci musia čakať na prírastok do kádra: Som pripravený, ale uvidíme, čo povie klub

O druhú účasť na MS zabojuje čerstvý majster SR Gajdoš. "Má za sebou vynikajúcu sezónu. Vlani to dotiahol až na MS, na ktorých nás príjemne prekvapil. V tohtoročnej play off potvrdil výkonnostný vzostup a bol jeden z kľúčových obrancov Nitry na ceste za titulom. Sme radi, že napriek náročnému vrcholu sezóny prijal pozvánku do prípravy a zabojuje o miesto na šampionáte," vysvetlil asistent trénera.

Prečítajte si aj

Hokejisti Pardubíc po prehratom finále.VIDEO Center Třinca vo finále zarezal bývalú partiu: Kapitán Pardubíc prekvapil pozápasovým vyhlásením

Reprezentanti absolvujú najbližší zraz v utorok 30. apríla v Žiline. Následne ich čaká niekoľko tréningových jednotiek, po ktorých odohrajú siedmy prípravný duel pred MS. Ich súperom bude v piatok od 18.00 h nováčik elitnej kategórie Poľsko, ktoré sa do nej vrátilo po 22 rokoch.

Prečítajte si aj

Manažér HKM Zvolen Ladislav Čierny.HKM Zvolen uvoľnil dvoch trénerov: Manažér Ladislav Čierny objasnil príčiny

Nominácia SR na prípravný kemp v Žiline a prípravný zápas proti Poľsku (3. mája o 18.00 h):

Brankári: Samuel Hlavaj (HC Škoda Plzeň), Stanislav Škorvánek (HK Dukla Ingema Michalovce), Matej Tomek (HC Litvínov)

Obrancovia: Patrik Bačik (HC ´05 Banská Bystrica), Martin Bučko (HC Škoda Plzeň), František Gajdoš (HK Nitra), Andrej Golian (HC Slovan Bratislava), Mário Grman (HC Vítkovice), Michal Ivan (HC Bílí Tygři Liberec), Šimon Nemec (New Jersey Devils), Rayen Petrovický (HK Dukla Trenčín)

Prečítajte si aj

Hráči Michaloviec po zisku bronzových medailí.Tréner Michaloviec na novú sezónu je vybavený. A čo mužstvo?

Útočníci: Peter Cehlárik, Marek Hrivík (obaja Leksand/Švéd.), Lukáš Cingel, Andrej Kollár (obaja HC Kometa Brno), Martin Faško-Rudáš (HC Bílí Tygři Liberec), Andrej Kudrna, Matúš Sukeľ (obaja HC Litvínov), Róbert Lantoši (BK Mladá Boleslav), Oliver Okuliar, Alex Tamáši (obaja Mountfield Hradec Králové), Martin Pospíšil (Calgary Flames), Pavol Regenda (Anaheim Ducks/San Diego Gulls/AHL), Juraj Slafkovský (Montreal Canadiens), Samuel Takáč (HC SLovan Bratislava), Tomáš Tatar (Seattle Kraken)

Prečítajte si aj

Branislav Mezei oslavuje druhý titul s Nitrou.Branislav Mezei prezradil, čo bude s jeho kariérou. Pre Rapáča je nepochopiteľná jedna vec
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články