Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Komentár: Semifinále medzi Popradom a Bystricou ukázalo skvelé hokejové momenty

POPRAD- Vyhráva ten lepší. To sa potvrdilo v semifinálovej sérii, z ktorej postupuje do finále Banská Bystrica. Táto séria ukázala skvelé hokejové momenty, bravúrne výkony brankárov a čistú hru oboch tímov.
Zdroj: 31380
Zdieľajte:

Banská Bystrica to dokázala a vyradila Poprad v semifinálovej sérii. Za výsledku 4:2 na zápasy teda postupuje do finále, kde sa stretne s Nitoru, alebo so Zvolenom.

Na internete sa síce spustila vojna medzi fanúšikmi, ktorí kritizujú Banskú Bystricu za príliš veľký počet legionárov vo svojom mužstve. Poprad ale na Bystricu proste herne nemal. Do všetkých zápasov vložili kamzíci povestné popradské srdiečko, no to na skvelú Bystricu nestačilo.

Jeden z hlavných dôvodov popradského neúspechu bola neschopnosť využívať presilovky. Je to celkom ojedinelý jav, že mužstvo z hornej polovice tabuľky je tak neschopné vo využívaní početnej prevahy. To sa pretavilo aj do play off, kde kamzíci využili len jedinú presilovku.

Pochváliť sa môžu ale absolútnou disciplinovanosťou, vylučovať sa nechali len v ojedinelých prípadoch. Pochváliť v tomto ohľade treba aj Bystricu. Oba tímy sa nedopustili žiadnych likvidačných faulov a preto im patrí klobúk dole. Len málokedy vidíme play off, kde sa hrá len poctivý hokej bez faulov.

Mužmi série boli určite brankári. Tomáš Vošvrda predviedol opäť skvelé výkony, ktoré dostávali baranov do šialenstva. Skvelý bol ale aj Williams, ktorý ale občas vedel nahnevať svojho súpera svojim úmyselným posúvaním bránky, či úmyselným zhodením masky.

Poprad ale po rokoch predviedol konečne skvelý hokej a určite ma na tom veľkú zásluhu nové vedenie, ktorého práca sa konečne prejavila. Veľký rozdiel v rozpočtoch dokázali kamzíci na ľade vymazať. Postupuje ale Bystrica a uvidíme, či dokáže opäť získať majstrovský titul.

Sláva víťazom, česť porazeným.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Hokejový svet

Diskusia

Podobné články