Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Popradčan McDowell vyrastal po boku McDavida, na Slovensko ho zlanáril Bondra

POPRAD - Na svoje prvé európske angažmán sa pripravuje momentálne zranený obranca Jimmy McDowell.
Zdroj: ottershockey.com
Zdieľajte:

24-ročný obranca prišiel z univerzity Nipissing, kde strávil uplynulé tri sezóny. Dlho nastupoval v juniorskej OHL a krátko si vyskúšal aj ECHL v tíme Toledo Walleye: "Lákala ma možnosť hrať v Európe, pretože verím, že to bude veľmi dobrá skúsenosť. Ukončil som školu, takže som sa mohol pohnúť hociktorým smerom. Videl som v tomto príchode príležitosť pre seba samého, takže som sa rozhodol prísť a doposiaľ nemám čo ľutovať," povedal McDowell pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj: VIDEO Do Detvy ešte prídu skúsení hráči, v lige rozhodne srdiečko, hovorí tréner Kapusta

Okamžite po príchode na Slovensko naskočil do prípravného stretnutia proti Košiciam, lenže chvíľu na to si privodil menšie zranenie a momentálne pauzuje: "Cítil som sa v tom stretnutí celkom dobre. Bol to pre mňa prvý zápas, odkedy som priletel na Slovensko a navyše som nehral nejakých päť alebo šesť mesiacov, keďže mi vo februári skončila sezóna. Budem sa musieť dostať do herného tempa," uvedomuje si rodák z mestečka Dimondale, ktorý má aj brata-dvojča menom Jacob. Ten bude v novej sezóne nastupovať za treťoligový švédsky celok Åmåls SK.

Prečítajte si aj: V Holandsku hral s hráčmi NHL, teraz prišiel Coffman z Aljašky do Zvolena po titul

O Tipsport lige veľa nevedel, ale postupom času sa vžíva so všetkými podmienkami, ktoré tu na neho čakajú: "Prišiel som do Popradu s tým, že o lige veľa neviem, čiže sa stále musím niečo učiť a dozvedať sa nové veci. Viem jedine, že je to súťaž, kde sa hrá veľmi rýchlo," konštatoval Jimmy, od ktorého si klub veľa sľubuje a on hneď zapadol, čo je dobrý znak: "Nikdy som ešte v Európe predtým nebol, takže som sa išiel hneď poprechádzať. Pokúšam sa spoznať prostredie, ale zatiaľ je to dobré, pretože každý, koho som stretol, je ku mne milý. Mesto aj klub sa mi teda páčia. Ľudia v tíme ma prijali veľmi dobre, a tak sa cítim komfortne," chválil si podmienky doposiaľ na Slovensku neznámy hráč, no počas kariéry si zahral aj po boku hviezdneho Connora McDavida, o ktorého talente nikdy nepochyboval.

Prečítajte si aj: VIDEO Aktéri priliali olej do ohňa: Říha už na Slovensku hrať nechce, domáci pustili Belluša

Výrazne mu v začiatkoch pomáha druhý zámorský hokejista v kádri, Mathieu Corbeil, a to hlavne po jazykovej stránke: "Je to pre mňa komfortnejšie, pretože nie každý v tíme hovorí anglicky. Pomáha mi, keď môžem hovoriť vo svojom jazyku a niekto mi rozumie," pokračuje.

Rozumie mu ale napríklad aj syn legendy slovenského hokeja Petra Bondru. Práve od mladého Dávida počul Jimmy McDowell nejaké referencie: "Chodil do školy s mojím najlepším kamarátom, takže sme sa už niekoľkokrát stretli a teraz sme dobrí priatelia," vysvetlil: "Rozprával mi o Slovensku a tejto lige."

Prečítajte si aj: Asuchak chce vo Zvolene titul: Po slovensky by som rozprával rád, ale je to náročné

V kabíne "kamzíkov" to ale nebude len o slovenčine a angličtine. V kádri Marcela Ozimáka je poriadny mix, keďže do tímu pribudli i ruskí a samozrejme českí hráči: "Niečo podobné som už zažil v juniorských ligách, kde sme tiež mali množstvo hráčov zo zahraničia. Okrem angličtiny si pamätám, že bolo často počuť francúzštinu od kanadsko-francúzskych hráčov, a taktiež tam bolo veľa hokejistov z Európy," vracal sa v spomienkach na juniorské časy obranca, ktorý sa dobre pohybuje s pukom na hokejke. Viac ma to ťahá do ofenzívy a veľmi rád strieľam," dodal McDowell v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články