Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Asuchak chce vo Zvolene titul: Po slovensky by som rozprával rád, ale je to náročné

ZVOLEN - 25-ročný silový útočník Spencer Asuchak má byť jednou z dôležitých tvári HKM Zvolen, ktorý v tejto sezóne myslí na veľmi vysoké priečky.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Rodák z mesta Kamloops doposiaľ nastupoval iba v Amerike, takže Zvolen pre neho bude prvým európskym pôsobiskom: "Minulý rok som hral v ECHL za Allen Americans a v AHL za Providence Bruins a San José Barracuda. V ECHL sme vypadli počas tretieho kola play-off, takže verím, že titul získam tu," naznačil svoje ambície Asuchak v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Na Slovensko prišiel preto, že mal pozitívne referencie: "Počul som dobré veci o klube, tréneroch, meste. Toto pôsobisko mi našiel môj agent. Je to pre mňa dobré miesto. Dokopy o lige neviem nič, pretože prvýkrát som sa s hokejom na Slovensku zoznámil v prípravnom stretnutí s Popradom. Som však nadšený, že som tu," teší sa na novú kapitolu kanadský hokejista: "Zatiaľ sa mi tu veľmi páči. Spoluhráči ma prijali veľmi dobre, rovnako tak tréneri. Sú tu veľmi milí ľudia."

Po príchode do našej krajiny si musel istý čas zvykať: "Cítim sa ešte trochu unavene, pretože na Slovensku dlho nie som. Na tréningoch poriadne zaberáme a navyše nie som zvyknutý na zmenu časových pásiem. Určite sa to však v nasledujúcich dňoch a týždňoch zmení k lepšiemu," dúfa takmer dvojmetrový hráč.

Aj napriek únave si okamžite všimol rozdiely medzi európskym a americkým hokejom: "Je to dosť rozdielne, hlavne čo sa týka veľkosti hracej plochy. V Európe je to viac o zručnostiach, v Amerike zas o rýchlosti, na ktorú tam veľmi dbajú a hlavne o tom, aby sa tímy neustále za každú cenu tlačili do brány súpera."

Pochvaľuje si aj spoluprácu s trénerom Petrom Mikulom: "Je to veľký profesionál, ktorý má na nás vysoké nároky a v tréningoch ideme vždy naplno, ale vie čo robí. Chce, aby sa z nás stal veľmi silný tím," hovorí.

Síce dorazil do nové prostredia, v tíme zbadal aspoň z malej časti nové tváre: "Pri príchode som nepoznal nikoho, ale počas kariéry v Severnej Amerike som už hral proti Coffmanovi, Climiemu aj Rossovi."

Výhodou pre všetkých je, že môžu medzi sebou komunikovať v rodnom jazyku: "Robí to pre všetkých z nás množstvo vecí ľahších."

Asuchak prišiel pod Pustý hrad len s tými najvyššími cieľmi: "Chcel by som pomôcť tímu vyhrať titul," odhodlane hovorí.

Do slovenského jazyka sa však ešte radšej nepúšťa: "Síce sa snažím pochytiť niečo zo slovenčiny, no je to veľmi ťažké. Teraz viem povedať len „dobre“, „ahoj“ alebo „čau“. Dúfam ale, že sa to zlepší," dodal v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články