Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Jančuška: Sme spokojní, ale čaká nás ešte veľa práce, Zvolen pred slušnou kulisou neoslnil

ZVOLEN – Po prípravnom zápase medzi Zvolenom a Košicami, ktorý sa skončil víťazstvom hostí 5 : 1 bola v oboch táboroch pochopiteľne odlišná nálada. Inak tomu nebolo ani u trénerov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Zatiaľ čo košický kormidelník Milan Jančuška bol spokojný s hrou svojho mužstva takmer po všetkých stránkach, domáci tréner Peter Mikula bol s hrou svojich zverencom veľmi nespokojný.

Milanovi Jančuškovi sa zápas hodnotil omnoho ľahšie. „Sme spokojní s výsledkom aj výkonom, aj keď treba povedať, že nás čaká ešte veľmi veľa roboty, ale vo fáze predsúťažného obdobia je spokojnosť,“ vyjadril sa po zápase košický kouč.

V hre svojho tímu však našiel aj negatíva, keďže „oceliari“ boli príliš častými návštevníkmi trestnej lavice. Ale všetko zlé je na niečo dobré, a tak to videl aj skúsený tréner. Jeho zverenci neinkasovali, naopak podarilo sa im skórovať aj v tejto hernej situácii. „Je to vec hernej disciplíny a riešenia osobných súbojov, ktoré sme neriešili úplne podľa našich predstáv. Na druhej strane sme mali možnosť vyskúšať si aj hru v oslabení, ktorú sme zvládli, ale na moje gusto sme mali príliš veľa vylúčených hráčov, takže sa to budeme snažiť riešiť lepšou prácou nôh v osobných súbojoch,“ poznamenal.

Košice nehrali v najsilnejšom zložení, ale napriek tomu sa im podarilo zvíťaziť a musíme povedať, že zaslúžene. Tréner Košíc bol spokojný so všetkými hráčmi a podľa neho nikto výrazne nevyčnieval nad ostatnými. „Nebudem vyzdvihovať jedného hráča, ale celý kolektív, pretože len výkonom všetkých hráčov sa môžeme niekam dostať,“ zdôraznil kolektívnosť hokeja Jančuška.

Vyzerá to tak, že rozhodnutie vedenia kluby po prvýkrát priviesť aj pár zámorských posíl bolo správne. Vidí to tak aj muž, ktorý s nimi bude spolupracovať najviac. V košickom drese sa objaví aj svetoznáme meno, keď defenzívu Košíc posilní aj brat známeho Phila Kessela. „Udomácňujú sa. Je vidieť, že sme trafili veľmi dobre. Sme spokojní so všetkými a ešte čakáme na amerického obrancu Kessela, ktorý určite zvýši kvalitu nášho mužstva.“

Bývalý tréner Žiliny si so sebou na východ republiky priviedol aj najproduktívnejšieho hráča minulej sezóny. Jančuška už o jeho kvalitách vie, a tak skúša ďalších hráčov „Dostal voľno spoločne s Petrom Kafkom. Máme ďalších hráčov, ktorí dostali šancu sa ukázať a som rád, že sa jej takto chopili a podali dobrý výkon,“ vysvetlil dôvod neúčasti Mareka Hovorku v zápase košický tréner.

Na druhej strane u zvolenského trénera prevládali nepríjemné pocity a pozitíva v tomto zápase nenašiel. „Pocity po zápase určite nie sú príjemné. Nemáme veľmi čo hodnotiť. Slabo sme korčuľovali, prehrávali sme osobné súboje, medzihra taktiež nebola dobrá. Niektorým hráčom chýba väčšie sebavedomie. Vieme, že Košice sú silné v defenzíve, kde majú kvalitných a fyzicky dobre stavaných hráčov, ale toľko rešpektu, koľko sme ukazovali v tomto zápase bolo neúnosné,“ posťažoval sa na nízke sebavedomie a prílišný rešpekt svojich zverencov Peter Mikula.

Na rozdiel od prvého vzájomného zápasu v Košiciach, ktorý Zvolen vyhral 5 : 4 po samostatných nájazdoch dnes bola úspešnejšia fyzická hra Košíc. Hral sa dosť fyzický hokej s čím sa Zvolen nevedel vyrovnať. Niektorí hráči si dokonca privodili zranenia. Potvrdil to aj zvolenský tréner. „Takýmto štýlom akým sa dnes prezentovali predpokladám, že Košice budú hrať stále, takže tomu sa musíme prispôsobiť. Osobne si myslím, že tiež máme k tomu stavaných hráčov, lenže beriem, že niektorí hráči v priebehu zápasu utrpeli zranenia a niektorí boli ešte predtým zranení, ale s nimi sa hrať dá. Hrali sme u nich doma, vedeli sme, že na nich platí technická a korčuliarska hra, ktorá sa aj pri ich fyzickej prevahe, ktorú majú v defenzíve sa dá spraviť, ale musíme zlepšiť hru s pukom, ale to sa nedá bez medzihry, ktorá nám dnes chýbala, tým pádom sme nedostávali Košice do problémov. Nechali sme im veľa priestoru a nezmyselne sme stále bránili, čo som hráčom vyčítal pomaly každé striedanie, ale dnes nám asi nebolo súdené zahrať lepší hokej,“ uzavrel hodnotenie nevydareného zápasu Mikula.

Nato, že sa stále nachádzame len na začiatku prípravy zavítala na zvolenský zimný štadión veľmi slušná divácka kulisa, ktorá sa ale víťazstva domácich nedočkala. Šancu na reparát budú mať Zvolenčania od štvrtka, kedy sa začína tradičný turnaj Memoriál Pavla Zábojníka.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Babic

Diskusia

Podobné články