Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Faille si prišiel po titul, o klube sa bavil s majstrami: Potom to už bolo jednoduché rozhodovanie

BANSKÁ BYSTRICA - Jedným z nových zámorských hráčov v drese HC´05 iClinic Banská Bystrica je Kanaďan Éric Faille, ktorý by sa mal zaradiť medzi najproduktívnejších hokejistov celej Tipsport ligy.
Zdroj: hc05.sk
Zdieľajte:

Po absolvovaní univerzity v meste Moncton sa 28-ročný krídelník na tri sezóny dostal do ECHL. Rok nastupoval za Fort Wayne Komets, dva za Orlando Solar Bears. Zároveň však hosťoval v AHL. Najskôr hrával za Texas Stars a posledné dve sezóny v Toronte Marlies. Na Slovensko prichádza ako najproduktívnejší hráč floridského mužstva.

Prečítajte si aj: VIDEO Trénoval Crosbyho, teraz ho čaká výzva pod Urpínom: Očakávania sú vysoké, také by však mali byť

"Sme radi, že sa nám podarilo dohodnúť s Ericom. Je to skúsený útočník, s ktorým počítame do prvých dvoch formácií a veríme, že bude hrať veľkú úlohu v našom tíme," povedal ešte pri podpise zmluvy športový manažér Július Koval.

"Po minulej sezóne som bol voľným hráčom a hľadal som nový tím. O Európe a špeciálne Banskej Bystrici som počul len dobré veci. Splnil som si domácu úlohu a porozprával som sa s takmer všetkými zámorskými hráčmi, ktorí tu minulý rok boli, ako Maione, Hickmott a ďalší. Povedali, že to tu milovali, takže potom to už pre mňa bolo jednoduché rozhodnutie," vysvetlil dôvody svojho príchodu Faille v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj: VIDEO Tamáši má pred sebou sezónu výziev: V Banskej Bystrici chce vyšší ice-time, nech ho neminie Buffalo

Minuloroční hráči "baranov" však neboli jedinými, ktorí mu poradili. Bavil sa aj so Slovákom Milošom Bubelom. Ten prišiel taktiež z Orlanda: "Bol tam jedným z mojich najlepších kamarátov, takže sme spolu hovorili o prestupe do Banskej Bystrice. Určite to s ním bude pre mňa ešte ľahšie," pokračoval rodák z mestečka Lachine.

Na názor sa spýtal aj ďalšieho bývalého spoluhráča a síce Austina Blocka, s ktorým pred dva a pol rokom vyšiel neslávne slávny rozhovor na našom webe: "Niečo málo sme sa o tom bavili. Hovoril mi, že tu až tak veľa neodohral, ale, že je to veľmi dobré miesto na pokračovanie v kariére," prezradil a na margo súčasných spoluhráčov dodal: "Hral som s Oliverom Dame-Malkom, ale to ešte ako junior."

Prečítajte si aj: Blockovi Slovensko veľmi nevonia, jeho návrat do Banskej Bystrice je otázny

V minulej sezóne sa stal najproduktívnejším hráčom mužstva z Floridy. Vrátane play-off nastúpil na 64 stretnutí a získal 75 kanadských bodov (28+47): "Mali sme dobrú sezónu aj tím, ale prehrali sme siedmy zápas osemfinále proti Floride Everblades. Možno sme vypadli príliš skoro, ale z celkového hľadiska som pôsobil v skvelej organizácii a bol súčasťou perfektnej skupiny hráčov," konštatuje Faille, ktorý vyniká v niekoľkých činnostiach: "Som pracovitý útočník. Viem dobre podporovať ofenzívu, využívam svoju rýchlosť, na čo sa teším hlavne na väčších ihriskách."

Na Slovensku je zatiaľ iba krátko, no veľmi sa mu v meste na rieke Hron páči: "Mesto je nádherné. Európska kultúra a životný štýl je síce rozdielny, oproti tomu v USA a v Kanade, ale v Banskej Bystrici sa mi páči. Sú tu veľmi pekné miesta, dá sa tu napríklad dobre najesť, takže za tých pár dní, čo som tu, si to veľmi užívam."

Prečítajte si aj: VIDEO Gelinas by mohol byť druhý Maione, teší sa na novú výzvu: Som si istý, že sa budem zlepšovať

Nič iné, ako titul, si nepripúšťa: "Keď začne sezóna, tak je to prvá vec, na ktorú myslíte. Máme tu dobrú skupinu chlapcov, takže verím, že môžeme dokázať niečo špeciálne," odhodlane dodáva Éric Faille pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články