Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Tamáši má pred sebou sezónu výziev: V Banskej Bystrici chce vyšší ice-time, nech ho neminie Buffalo

BANSKÁ BYSTRICA - 19-ročný center Alex Tamáši má pred sebou sezónu plnú výziev.
Zdroj: Karel Málek - facebook.com/juniorskyhokej
Zdieľajte:

Tá minulá bola pre neho určite prelomová, veď prvýkrát okúsil chuť tipsportligových zápasov a dokonca sa na konci ročníka mohol tešiť z historického titulu v meste pod Urpínom. Rodák z Rimavskej Soboty zasiahol do tridsiatichšiestich stretnutí, pričom mal bilanciu päť gólov a sedem asistencií. Ako sa však blížilo play-off, tak sa zo zostavy vytrácal. Aj preto odišiel na chvíľu hosťovať do neďalekej Detvy: "Chápal som to a rozprával som sa o tom s trénerom. Vysvetlil mi, že potrebuje hráčov, ktorí sú skúsenejší a ktorí vedia v ťažkých zápasoch rozhodovať," povedal pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj: VIDEO Trénoval Crosbyho, teraz ho čaká výzva pod Urpínom: Očakávania sú vysoké, také by však mali byť

Keď hral, tak jeho miesto bolo zväčša v štvrtej formácii po boku ďalších mladých hokejistov: "Ako štvrtá formácia sme mali funkciu povzbudzovať tím a prinášať energiu do celého tímu," prezradil juniorský reprezentant Slovenska, ktorý si koncosezónne oslavy titulu rozhodne vychutnal: "Boli to neopísateľné pocity a určite sme si to užili naplno, ako sa len dalo. Užil som si to hlavne v deň víťazstva, zo soboty na nedeľu a potom pri oslavách s fanúšikmi na námestí v nasledujúci pondelok. Ja osobne som si tie oslavy však veľmi nepredlžoval, pretože som mal pred sebou ešte maturitné skúšky," vracal sa v spomienkach pár mesiacov dozadu úspešný stredoškolák: "Maturita dopadla dobre, spravil som ju. Ja som spokojný," potmehúcky sa usmieval Tamáši.

Prečítajte si aj: VIDEO Majster nepočíta s dvojicou hráčov z minulej sezóny, potvrdil to športový manažér Koval

Sám vie, že nadchádzajúca sezóna bude pre neho veľmi dôležitá. Či už z hľadiska osobného rozvoja, ale zároveň aj preto, že má pred sebou posledný rok súčasného kontraktu s HC´05 iClinic Banská Bystrica: "V budúcej sezóne by som sa chcel zaradiť do mužstva a určite by som chcel hrať viac a mať väčší ice-time, ako v minulom ročníku," kladie si realistické ciele: "Záleží potom už na trénerovi, aké mi dá šance," uvedomuje si Alex, pre ktorého by vrchol mohol a ak sa nič nečakané neudeje, tak aj mal prísť, na prelome rokov: "Určite takou najvyššou latkou sú Majstrovstvá sveta juniorov v USA," želá si účasť na šampionáte, ktorý sa koná v Buffale a Orchard Parku.

Ešte pred tým ale asistent kapitána v slovenskom výbere Ernesta Bokroša do 20 rokov, ktorý sa zúčastnil nedávneho turnaja v Žiline a obsadil tretie miesto, musí dohnať nejaké resty: "V Banskej Bystrici bol týždeň, kedy mali chlapci dvojfázový tréning, ja som sa však pripravoval s reprezentáciou, takže to budem musieť dohnať a bude to v poriadku," dodáva Tamáši v interview pre náš portál.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články