Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Gelinas by mohol byť druhý Maione, teší sa na novú výzvu: Som si istý, že sa budem zlepšovať

BANSKÁ BYSTRICA - 24-ročný kanadský obranca Guillaume Gelinas sa stal jednou z predsezónnych posíl HC´05 iClinic Banská Bystrica, ktorá sa bude snažiť obhájiť premiérový majstrovský titul.
Zdroj: sports.yahoo.com
Zdieľajte:

Rodák z Québecu mal od malička k hokeju veľmi blízko. Prelomovou bola pre neho sezóna 2013/14, kedy v QMJHL za Val-d'Or Foreurs zaznamenal ako obranca v jednom ročníku neuveriteľných 126 kanadských bodov (34+92). So svojím tímom dokráčal až k titulu, pričom sa stal najlepším obrancom ligy a taktiež mal medzi defenzívnymi hráčmi najviac bodov.

Aj keď predtým do NHL draftovaný nebol, tak tento počin si všimla Minnesota Wild, ktorá s ním podpísala nováčikovský kontrakt. Dve sezóny strávil v AHL, kde nastupoval za Iowu Wild. Ďalšie dve striedal "divochov" s Quad City Mallards v ECHL. V minulom ročníku odohral v tomto tíme 65 zápasov (9+22).

Prečítajte si aj: VIDEO Banskobystrický novic Dame-Malka si nevie vynachváliť mesto, teší sa na spoluprácu s Országhom

Na Slovensko prišiel s jasným cieľom: "Je to pre mňa skvelá skúsenosť a som veľmi šťastný, že som tu. Tento tím má víťaznú mentalitu, čo dokázal v minulej sezóne. Myslím, že som schopný pomôcť víťaziť aj tento rok, takže taký je môj cieľ do sezóny - pomôcť tímu vyhrávať," povedal v rozhovore pre hokejovysvet.sk Gelinas.

"Počul som veľa dobrého o tomto meste aj klube," pokračoval: "Rozprával som sa aj s bývalými hráčmi klubmi a hovorili mi samé pozitívne veci o meste, tíme a organizácií. Preto som sa aj rozhodol prísť," nechal sa počuť pohyblivý hráč, ktorý svojím štýlom hry pripomína Mathewa Maioneho: "Som vzrastom menší obranca, ale dokážem byť na ľade rýchly. Mám slušný pohyb a viem podporovať ofenzívu."

Prečítajte si aj: VIDEO Nie len Jágr: Top 5 hráčov, ktorí sú momentálne bez zmluvy

Prostredie je pre neho síce nové, ale nejakých súčasných spoluhráčov už v minulosti stretol: "Proti niekoľkým chlapcom som hral v QMJHL, takže pár som ich už poznal," hovorí hráč, ktorý sa teší na spoluprácu s trénerom Vladimírom Országhom: "Je to skvelý tréner, ktorý viedol niekoľko výborných hráčov. Som si istý, že mi pomôže zlepšovať sa."

Do Európy prvýkrát v živote neprišiel, aj keď pôsobenie pod Urpínom jeho premiérové na starom kontinente bude: "Párkrát som už v Európe bol, ale v tejto časti som po prvýkrát. Páči sa mi mesto, je to tu veľmi pekné," dodal Guillaume Gelinas v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články