Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Banskobystrický novic Dame-Malka si nevie vynachváliť mesto, teší sa na spoluprácu s Országhom

BANSKÁ BYSTRICA - Jedným z novicov v tíme úradujúceho slovenského šampióna HC´05 iClinic Banská Bystrica je francúzsky reprezentačný obranca Olivier Dame-Malka, ktorý sa zúčastnil aj tohtoročných Majstrovstiev sveta v Kolíne a Paríži.
Zdroj: Branislav Račko
Zdieľajte:

Na Slovensko dorazil 27-ročný rodák z Montrealu po troch rokoch vo francúzskej najvyššej súťaži Ligue Magnus. Jeden rok nastupoval za Dijon a posledné dve sezóny v celku Rouen, s ktorým získal raz ligový primát. V ročníku 2014/15 si v tamojšej súťaži vyslúžil zaujímavé prvenstvo, keď sa so 125 minútami stal najtrestanejším hráčom súťaže.

Vášnivý rybár je však rodeným Kanaďanom, ako už bolo spomenuté. Občianstvo európskej krajiny dostal po nejakom čase strávenom v jej súťaži. Do NHL síce draftovaný nikdy nebol, ale za sebou má päť rokov v prestížnej juniorskej súťaži QMJHL, odkiaľ si to na 21 stretnutí namieril aj do AHL. V tíme Hamilton Bulldogs, v tom čase farma Montrealu Canadiens, strelil jeden gól a pridal dve asistencie.

Prečítajte si aj: VIDEO Exkluzívne zábery: Martin Réway trénuje s Banskou Bystricou!

Hrával aj v ECHL. Za dve a pol sezóny vyskúšal päť rôznych tímov. Postupne nastupoval za Wheeling Nailers, Bakersfield Condors, Toledo Walleye, Floridu Everblades a Ontario Reign.

Zahral si napríklad po boku bývalých "baranov" Devina DiDiometea a Maxa Nicastra, ale bol spoluhráčom i hráčov NHL ako Petr Mrázek, Luke Clendening, Mark Stuart, Ryan O'Byrne či Kristers Gudlevskis.

Prečítajte si aj: VIDEO Majster začal prípravu na ľade skôr, chýbal jediný hráč: Prioritou je liga, hovorí Országh

HC´05 iClinic Banská Bystrica bude pre neho v jeho štvrtej sezóny tretím európskym tímom: "Môj agent pre mňa zháňal nový tím mimo Francúzska a v Banskej Bystrici sa bude obhajovať titul z minulej sezóny, takže som sa rozhodol prísť sem," povedal Olivier Dame-Malka v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk: "Očakávam dobrú sezónu pre nás všetkých. Dúfam, že sa tímu bude dariť a ja tomu budem môcť pomáhať."

Banskobystričania vykorčuľovali na ľade len v stredu, samotný Dame-Malka prišiel na Slovensko iba dva dni pred tým, tak že veľa času ešte nemal: "Zatiaľ som tu len veľmi krátko, ale mesto je absolútne prekrásne. Je presne takého typu, aké sa mi páčia. Sú tu kopce, lesy, vodné plochy... Je skutočne veľmi pekné," nevedel si vynachváliť 23-násobný reprezentant Francúzska mesto pod Urpínom: "Organizácia je taktiež skvelá. V tíme sú veľmi milí ľudia a máme veľmi kvalitných trénerov," doplnil.

Prišiel síce do úplne nového prostredia, avšak niekoľko hráčov zo súčasného výberu pozná. Najmä českého obrancu Adama Sedláka, s ktorým pôsobil vo Francúzsku: "Hral som s ním v Dijone," upresnil Olivier: "Taktiež je tu pár chlapcov z Kanady, z Quebecu, takže pár spoluhráčov som už poznal."

Určite nezanedbateľným faktorom bola i prítomnosť toho správneho muža na striedačke: "Vladimír Országh je veľmi dobrý tréner s veľkým množstvom skúseností. Myslím si, že bude určite len dobrou a pozitívnou osobou pre mňa a moje kariérne zlepšovanie ako hokejového hráča," dodal Olivier Dame-Malka v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články