Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Nie len Jágr: Top 5 hráčov, ktorí sú momentálne bez zmluvy

NHL
NEW YORK - Od 1.júla, teda od otvorenia trhu s voľnými hráčmi sa hlasno hovorí hlavne o tom, kde bude pôsobiť česká legenda Jaromír Jágr. Bez klubu sú stále aj ďalšie hviezdy. V zátvorke je názov ich posledného zamestnávateľa.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Shane Doan (Arizona Coyotes)

Po 21 rokoch opúšťa organizáciu, ktorá ho ešte v roku 1995 draftovala pod menom Winnipeg Jets. Doan následne hrával za Phoenix a svoju púť ukončil v Arizone Coyotes. Od roku 2003 bol dokonca nepretržite kapitánom klubu, s ktorým sa deväťkrát dostal do play-off, lenže iba raz prešiel ďalej, ako do druhého kola. V najlepšej lige sveta doposiaľ odohral 1595 stretnutí (417+583). Teraz sa musí rozhodnúť, či príjme ponuku iného klubu, alebo sa vydá na kariéru mimo ľadovú plochu.

Jarome Iginla (Los Angeles Kings)

Už 40-ročný krídelník v minulom ročníku po dva a pol roku opustil Colorado Avalanche, aby zamieril do Kalifornie, ale znova nedokázal ani len postúpiť do play-off a zdá sa, že jeho pomaly končiaca kariéra žiadny Stanley Cup neprinesie. V minulej sezóne odohral 80 stretnutí, získal iba 27 kanadských bodov, takže medzi postrachy brankárov už rozhodne nepatrí.

Thomas Vanek (Florida Panthers)

Dlhoročný hráč Buffala Sabres to v posledných rokoch skúšal v rôznych organizáciách, ale nikde nedosiahol požadovaný úspech. Minulý ročník začal v drese Detroitu Red Wings a ukončil na Floride, ktorá ho už viac platiť nechce. 33-ročný Rakúšan sa tak bude musieť poobzerať po svojom siedmom zamestnávateľovi v NHL.

Andrej Markov (Montreal Canadiens)

Od svojho vstupu do NHL, v roku 2000, pôsobil Markov výlučne v organizácii Montrealu Canadiens, s ktorým sa stále môže dohodnúť na zmluve, ale obe strany majú momentálne iné požiadavky. Zaujímavé je, že aj keď má za sebou 990 stretnutí základnej časti, tak nikdy oficiálne nenosil kapitánske céčko. S klubom sa dostal najďalej v ročníku 2013/14, ale nestačilo to ani na postup do finále.

Roman Polák (Toronto Maple Leafs)

Český obranca sa dostal do NHL ako hráč St. Louis Blues a v tejto organizácii strávil osem sezón. Do Kanady sa prvýkrát vydal v roku 2014. Predposledný ročník 2015/16 dohral v San José Sharks, aby sa do tímu Maple Leafs na sezónu 2016/17. Teraz je rodák z Ostravy bez klubu. V NHL odohral 685 stretnutí (23+94).

Ďalší známi hráč, ktorí sú momentálne bez zmluvy a musia si hľadať nový tím: Drew Stafford (Boston Bruins), Cody Franson (Buffalo Sabres), Francois Beauchemin,(Colorado Avalanche)

Zdieľajte:
Zdroje informácií: eliteprospects.com, nhl.com

Diskusia

Podobné články