Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Majster začal prípravu na ľade skôr, chýbal jediný hráč: Prioritou je liga, hovorí Országh

BANSKÁ BYSTRICA - Úradujúci slovenský hokejový majster HC'05 iClinic Banská Bystrica odštartoval prípravu na nový ročník. Okrem Tipsport Ligy bude účinkovať aj v Lige majstrov. Tréner Vladimír Országh mal už od úvodného dňa k dispozícii takmer kompletný káder.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Príprava na sezónu 2017/2018 sa začala v pondelok a utorok na suchu, v stredu "barani" prvýkrát trénovali na ľade. Országh mohol počítať s 28 hokejistami, bol medzi tiež jeden z kľúčových hráčov minulého ročníka Tomáš Surový.

"Začali sme v pondelok, prvé dva dni boli na suchu, trošku sa rozhýbať. Niečo v podobnom duchu bude aj v ďalších dňoch. Chalani majú za sebou individuálny tréning, plus s trénerom, ktorý sa venuje 'power skatingu', aby sa rozcvičili a uvoľnili triesla. Podobné to bude do konca týždňa. Od budúceho týždňa začneme naplno. Tým, že nás je viac, pôjdeme do skupín. V prvom týždni budú dvojfázové tréningy. Budeme naháňať kondíciu a pripravovať sa na sezónu. Dá sa povedať, že sme všetci. Chýba jedine Éric Faille, ktorý príde na budúcu stredu," prezradil Országh.

Prečítajte si aj: VIDEO Exkluzívne zábery: Martin Réway trénuje s Banskou Bystricou!

V banskobystrickom kádri došlo po majstrovskej sezóne k výraznému pohybu, z tímu odišlo až pätnásť hráčov. Zmeny nastali aj v realizačnom tíme, novým asistentom trénera sa stal Kanaďan Dave Hunchak. Ten nahradil vo funkcii Richarda Zedníka. "Ešte predtým, ako podpísal kontrakt, sme viedli dlhé rozhovory. Myslím si, že pohľad na hokej máme približne rovnaký. Veľa spolu komunikujeme, venujeme sa rôznym rozborom. Dúfam, že táto spolupráca bude prospešná pre všetkých," vyjadril sa kormidelník Banskej Bystrice k zmene vo svojom realizačnom tíme.

Úradujúci šampión začne s ostrými zápasmi už koncom augusta, keď naňho čaká účinkovanie v A-skupine Ligy majstrov. Súpermi Banskej Bystrice budú postupne Grizzlys Wolfsburg, Red Bull Salzburg a Tappara Tampere. Podľa toho bude vyzerať aj príprava. "Musíme najskôr chalanov zoznámiť s prostredím, s tým, čo chceme hrať, a so systémom. Odišlo nám pätnásť hráčov z minulej sezóny, obmena kádra bola veľká. Chceme sa pripravovať od prvého dňa aj na Ligu majstrov. Netvrdím, že je to naša priorita, tá je liga. Liga majstrov je za odmenu, pre našich fanúšikov. Určite ju nebudeme chcieť odohrať len tak," vyhlásil Országh.

Jedna z nových tvárí je 30-ročný útočník Marek Bartánus. "Je to tretí deň, ale musím povedať, že mám veľmi dobré pocity. Myslím si, že partia je super a chalani sú v pohode. Mnoho chlapcov poznám. Ani mi to tak nepríde, že je to pre mňa nové prostredie. Mám radosť, že sa to už začalo a teším sa na ľad. Dúfam, že v ďalšej sezóne spolu opäť dokážeme pekné veci," povedala nová posila "baranov".

Bartánus nechce pred štartom ročníka poskytovať veľké vyhlásenia o cieľoch: "Nechcel by som hneď hovoriť, aby sa opäť vyhral titul. Ak nám zdravie bude slúžiť, forma bude dobrá a budeme mať kúsok šťastia, tak pevne verím, že minimálne zopakujeme minulú sezónu."

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články