Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Lašák chce pomôcť hokeju na Slovensku: Rád by som sa zapojil

LIBEREC - Majster sveta z Göteborgu 2002 Ján Lašák je po operácii a ešte nevie, či bude pokračovať v aktívnej kariére. Skúsený brankár chce v prípade, že sa nevráti na ľad, pomôcť s reformou hokeja na Slovensku.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Tridsaťosemročný Lašák vyhral v uplynulej sezóne s Libercom základnú časť a v play off dokráčal až do finále českej extraligy, po tom však musel na operáciu zraneného kolena. "Bola z toho plastika krížového väzu, k tomu niečo s meniskom a čistením. Celé to potrvá tak štyri mesiace. V októbri sa potom uvidí. Na ľad teraz chodím akurát do chladničky, keď si večer nalievam panáka," zavtipkoval v rozhovore pre portál hokej.cz.

V prípade, že ukončí kariéru, má už Lašák jasno o svojej ďalšej náplni práce: "Rád by som sa zapojil do obrody slovenského hokeja. Trošku sme sa tam do toho obuli a ja som bol jeden z iniciátorov. Keby som nehral hokej, určite by som sa z tohto dôvodu zapojil do procesu reformy."

Podľa Lašáka bude cesta dlhá a náročná. "V Česku síce nie je tiež situácia najlepšia, ale na Slovensku je to ešte horšie. Zaspali sme, pätnásť rokov sa vôbec nič nedialo a infraštruktúra je zlá. Deti odchádzajú do Česka za lepšími podmienkami, to musíme zmeniť. Všetko začína v regionálnom športe, ktorý financujú regionálni sponzori. Bez veľkých silných firiem nemôžu byť peniaze v športe. U nás sa bohužiaľ politicky hospodári tak, ako sa hospodári," povedal pre hokej.cz.

Lašák tiež uviedol, že mnoho vecí sa dá zmeniť ešte pred domácimi majstrovstvami sveta v roku 2019. "Desať alebo dvadsať percent sa dá zmeniť rýchlo. Nemôžeme čakať, že tam budeme hrať o medailu alebo ničiť Kanadu. V tak krátkom časovom období je to nereálne. Nejaká zmena by sa už však mohla prejaviť. Verím, že sa slovenskému hokeju podarí aspoň trochu zdvihnúť. Horšie sa to už asi nedá robiť," dodal.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články