Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Poznáme víťaza juniorského Memorial Cupu, Černákov tím smúti

WINDSOR - Víťazom 99. ročníka prestížneho juniorského turnaja Memorial Cup sa stal tím Windsor Spitfires, ktorý zdolal tím Erie Otters aj s našim Erikom Černákom.
Zdroj: koláž/hs
Zdieľajte:

Brankár Michael DiPietro zažil všetky tri šampionáty, v ktorých získal Windsor Memorial Cup. Tie prvé dva sa však vôbec nedajú porovnať s týmto. "Je to naozaj zvláštne a špecifické niečo také zažiť,"povedal potom, čo jeho tím zdolal vo finále Erie Otters 4:3.

Prečítajte si aj: Slovenský útočník predĺžil zmluvu s Duklou Trenčín

Brankár DiPietro vyrástol 35 minút južne od Windsore v Amherstburgu. Ako fanúšik Spitfires povzbudzoval svoj tím ešte v rokoch 2009 - 2010, keď Windsor vyhral svoje prvé dva tituly. Tentoraz bol hviezdou on, na turnaji vyhral štyri zápasy v rade. "Je to niečo neskutočné, keď sa môžete objať s rodinou priamo na ľade. Som rád, že to, že som na sebe makal celý rok, sa mi vyplatilo," dodal DiPietro.

Za najužitočnejšieho hráča turnaja vyhlásili Černákovho spoluhráča Dylana Strommea. "Bol to skvelý zápas. Ale som nahnevaný, že sme sa na jeho konci neradovali my," povedal ocenený hokejista. Černák si vo finále pripísal jeden mínusový bod a jednu strelu.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, cbc.ca

Diskusia

Podobné články