Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Flames potrebujú nového brankára, príde Fleury alebo Bishop?

NHL
CALGARY - Flames potrebujú získať do svojho mužstva nového brankára.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Po vypadnutí už v prvom kole play-off sa Flames musia sústrediť na ďalšiu sezónu. Pred ňou by ale mali zapracovať najmä na brankárskom poste. Prestupový trh a končiace zmluvy hráčov dávajú Calgary na výber viacero kvalitných gólmanov.

V tejto sezóne bol brankárskou jednotkou Flames Brian Elliott, ktorý prišiel pred sezónou zo St. Louis Blues. V play-off si ale príliš nezachytal. Priemer 3.89 inkasovaných gólov na zápas a iba 88% úspešnosť zákrokov hovoria za všetko. V poslednom štvrtom zápase proti Ducks ešte pustil lacný gól z hokejky Eavesa a sériu tak dokončil na striedačke. Elliot nedokázal naviazať na minulosezónne výkony, kedy Blues dotiahol až do konferenčného finále.

Prečítajte si aj: Ďalšia facka pre Cígera: Posledný možný hokejista z NHL povedal nie!

Elliotova éra sa tak v Calgary pravdepodobne skončí už po prvej sezóne. Nahradiť by ho mohol Chad Johnston, ktorý ho v tejto sezóne zaskakoval, no Flames by sa mohli pokúsiť získať i väčšie ryby na brankárskych postoch.

Jednou z nich by mal byť Ben Bishop. Práve medzi ním a Elliotom si Flames vyberali a očividne si nevybrali správne. Víťaz Vezinovej trofeje z minulého roku je aktuálne hráčom Los Angeles Kings, keď ho Tampa vymenila za slovenského brankára Petra Budaja.

Ben Bishop sa zdá byť najhorúcejším produktom na prestupovom trhu, čomu odpovedá i jeho cena. Dvojročný kontrakt by Flames vyšiel na takmer 6 miliónov dolárov. Bishop by si ale mohol vypýtať ešte viac.

Lacnejšími alternatívami sú napríklad Steve Mason z Philadelphie Flyers, Scott Darling z Chicaga Blackhawks či Mike Condon z Ottawy. Všetkým trom končia zmluvy a stanú sa voľnými hráčmi. Ani jeden z nich ale nie je aktuálne na úrovni Bishopa.

Prečítajte si aj: Tomu sa povie obeta! Hráč Sharks odohral zápasy play off s dvoma zlomeninami na tvári

Ďalším brankárom, o ktorého by Flames mohli zabojovať, je Marc-André Fleury z Pittsburghu Penguins. Vedenie Tučniakov by sa mohlo pokúsiť vymeniť Fleuryho po skončení play-off. Fleury by ale musel s výmenou súhlasiť, nakoľko má v zmluve no-trade klauzulu.

Flames tak budú musieť v lete priviesť určite kvalitu a stabilitu na brankársky post. Brian Elliot sklamal a vyzerá to tak, že druhú šancu už nedostane.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články