Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Finále začalo od podlahy, z oboch táborov znie pravdivé klišé: Séria je iba na začiatku

BANSKÁ BYSTRICA – Finále začalo pekne od podlahy. Ani jeden z tímov sa nemá prečo šetriť a do záverečnej fázy sezóny vstúpila naplno HC´05 iClinic Banská Bystrica ako aj HK Nitra.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Už od úvodného buly bolo jasné, že každý súboj bude dohrávaný a intenzita herného nasadenia bude na veľmi vysokej úrovni. Okamžite sa začali vytvárať šance na jednej aj druhej strane, ale vedenia sa ujali domáci hokejisti. Podobne ako v semifinálovom rozhodujúcom zápase Banskej Bystrice s Martinom, aj teraz gólový účet stretnutia otvoril obranca Ivan Ďatelinka: „Je jedno, kto strelí ten prvý gól. Či to budem ja, alebo niekto iný, všetci sa tešíme rovnako,“ povedal po stretnutí.

Ďalší presný zásah videlo 2841 divákov krátko po začiatku druhej tretiny, kedy skvele ušiel Patrik Lamper, dostal sa až pred Hartzella a nejakým spôsobom za neho pretlačil puk.

Do konca prostrednej časti hry to bolo už o tri góly. Tomáš Surový geniálnou prihrávkou našiel Petra Kafku a ten v presilovej hre bez problémov upratal puk do siete: „Vyhrali sme a to je dôležité. Dali sme prvý dôležitý prvý gól, následne sme sa uvoľnili a hrali lepšie. Ja chcem pomôcť mužstvu, ale nezáleží na tom, kto ten gól strelí. Dnes som ho dal ja, zajtra ho môže dať niekto iný. Každý vidí iba výhru a to je najdôležitejšie,“ nechal sa počuť český legionár.

Zdalo sa, že tento sľubný náskok bude stačiť, lenže Nitra nezložila zbrane a v tretej perióde ešte poriadne dupla na plyn, čo spôsobilo „baranom“ problémy. Tí na čele s Jasonom Bacashihuom dlho odolávali, avšak po strele Koríma tečoval presne Paukovček a znížil: „Ten gól nás nakopol a vycítili sme šancu. Začali sme lepšie korčuľovať a napádať. Práve to nám prvé dve tretiny chýbalo, aby sme dnes boli úspešní,“ povedal po stretnutí jediný strelec hostí.

„Po tom, ako sme vyhrávali 3:0, sme sa začali sústrediť na obranu. Bola to ťažká pasáž zápasu, odviedli sme počas nej veľa ťažkej roboty,“ vyjadril sa americký brankár Bacashihua.

„Corgoňom“ to nakoniec nestačilo, pretože k spomínanému útočníkovi sa už z kádru Andreja Kmeča nepridal dať a Pavol Skalický strelou do prázdnej brány stanovil konečný výsledok na 4:1.

„Nitra mala dobrý úvod, my sme sa celú prvú tretinu ťažšie rozbiehali. Dali sme gól, čo nám trochu pomohlo, ale stále to nebolo ono. Nitra sa dostávala do prečíslení. V druhej časti sme ožili, pridali ďalší gól a mali viac z hry. Za stavu 3:0 sme zápas kontrolovali. Potom prišla zbytočná chyba a kontaktný gól. Nitra ožila a zrazu jej bol plný ľad. Počas tlaku hostí nás podržal brankár aj šťastie pri žŕdke a nakoniec sme to zvládli. Vedieme 1:0, ale je to iba maličký krôčik smerom dopredu. Zajtra nás čaká ešte ťažší zápas ako dnes,“ hodnotil na tlačovke hlavný tréner HC´05 iClinic Banská Bystrica Vladimír Országh.

„Zápas sme začali dobre. V prvej tretine sme mali šance, zbrzdili nás však vylúčenia. Po tých presilovkách sme dostali gól. Druhá tretina nebola z našej strany ideálna. Predlžovali sme si striedania a viackrát sme tam prepadli. Súper sa dostal do šancí a dve aj využil. V tretej časti sme sa snažili s výsledkom ešte niečo spraviť. Mali sme optický tlak aj šance. Tie sme však nevyužili, súper svoje áno a preto sme prehrali. Séria je však iba na začiatku. Zajtra je nový zápas a spravíme všetko pre to, aby sme v ňom boli úspešní,“ opísal svoj pohľad na vec aj kouč HK Nitra Andrej Kmeč.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články