Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Tatar po víťaznom obrate nebol spokojný, Sekera prispel k úspešnej dráme

NHL
DETROIT - V piatich zápasoch zámorskej NHL sa v noci na štvrtok bodovo presadili traja slovenskí hokejisti. Tomáš Tatar sa gólom a dvoma asistenciami podieľal na domácom víťazstve svojho Detroitu nad Bostonom 6:5 po samostatných nájazdoch.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Marián Gáborík strelil svoj štvrtý gól v sezóne, ale v kalifornskom derby nezabránil domácej prehre Los Angeles so San Jose 2:3. Asistenciu si pripísal obranca Andrej Sekera, ktorého Edmonton na vlastnom ľade zdolal Floridu 4:3 po predĺžení.

Prečítajte si aj: Slovan na víťaznej vlne, zvez sa s ním aj ty: 5 EUR pre každého nového hráča!

Red Wings prehrávali v dueli s Bostonom v 9. minúte už 0:3, na čo zareagoval tréner Detroitu Jeff Blashill striedaním brankárov. Jareda Coreaua po troch inkasovaných góloch z ôsmich striel nahradil medzi žrďami Čech Petr Mrázek. V 16. minúte dokázal Dylan Larkin znížiť po prihrávke Tatara, ale ešte v prvej tretine vrátil Patrice Bergeron hosťom trojgólový náskok.

"Začali sme skutočne zle, pritom sme hrali proti tímu, ktorý sa snažíme dostihnúť v tabuľke. V šatni sme si cez prestávku povedali niekoľko slov, nemohli sme sa na to iba tak pozerať," vyslovil sa domáci útočník Gustav Nyquist. Red Wings sa vzchopili, v riadnom čase sa im podarilo zrovnať so súperom krok a napokon uspeli v nájazdovej lotérii.

Tatar svojím okrúhlym desiatym zásahom v sezóne v druhej tretine priebežne vyrovnal na 4:4. Slovenský krídelník využil pokĺznutie Brandona Carla a svoj únik zakončil efektným bekhendovým blafákom pomedzi betóny Tuukku Raska. V tretej časti potom asistoval pri góle Nyquista, ktorým Švéd poslal zápas do predĺženia. V ňom rozhodol o triumfe "červených krídel" v tretej sérii Frans Nielsen.

Prečítajte si aj: Tipérsky špeciál: Slovan má play off na dosah! Budú belasí pokračovať v rekordnej víťaznej sérii?

"Začiatok nám nevyšiel, to je jasné. No bojovali sme a dokázali sme vyrovnať. Sme šťastní, že sme získali dva body, najmä po takom biednom štarte," povedal pre zámorské médiá Tatar, ktorý nazbieral až štyri plusové body.

Detroit potreboval víťazstvo ako soľ, v polovici sezóny stráca na ôsmu postupovú priečku štyri body. "Ak chceme byť v hre o play off, potrebujeme v každom zápase bojovať plných 60 minút, nie iba 40," poznamenal Tatar, ktorého vyhlásili za druhú hviezdu zápasu.

Gáborík v zápase so San Jose znížil v 36. minúte na konečných 2:3, keď po závare pred Martinom Jonesom a prihrávke Kylea Clifforda namieril do odkrytej časti bránky "žralokov". Brankár LA Peter Budaj kryl 24 z 27 súperových striel a prehral druhý zápas po sebe, jeho náprotivok Jones sa proti svojmu bývalému klubu blysol 22 zákrokmi.

Sekera si v súboji s Floridou pripísal 16. asistenciu v sezóne, ktorou pomohol Edmontonu k víťazstvu 4:3. O triumfe "olejárov" rozhodol 2,6 sekundy pred koncom predĺženia kapitán Connor McDavid, ktorý už predtým poslal spoluhráčom dve gólové prihrávky. Víťazný zásah musel odobriť videorozhodca, keďže z prvého pohľadu nebolo zrejmé, či puk pri blafáku McDavida ukryl brankár James Reimer v lapačke za alebo ešte pred čiarou. Prvá asistencia v stretnutí bola pre McDavida jeho jubilejným 100. bodom v NHL, na tento míľnik potreboval iba 92 zápasov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články