Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tipérsky špeciál: Slovan má play off na dosah! Budú belasí pokračovať v rekordnej víťaznej sérii?

NIŽNEKAMSK - Zverenci trénera Miloša Říhu dnes odohrajú zápas proti Neftechimik Nižnekamsk. Na posledný vzájomný zápas nemá dobré spomienky center Marek Viedenský, ktorý po tvrdom strete s protihráčom nedohral stretnutie a so zraneným kolenom ho odviezla sanitka do nemocnice.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Neftechimik Nižnekamsk - HC Slovan Bratislava

Klub Neftechimik vznikol v roku 1968 a vo svojej histórii nezaznamenal zatiaľ žiadne výraznejšie úspechy. Do KHL vstúpil v roku 2008. Tím je zložený prevažne z ruských hráčov. V tomto klube však pôsobia aj kvalitní legionári: dvaja hráči z Kanady (T. Galiardi a G. Kinrade), po jednom hráčovi majú zastúpenie USA (D. Sexton) a Švédsko (R. Gynge).

V tíme pôsobí viacero legiónárov

V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenal Neftechimik z 51 zápasov 66 bodov. Posledný vzájomný zápas v tejto sezóne zvládli lepšie domáci, keď Slovan zdolali 5:2. Neftekhimik Nizhnekamsk ťahá aktuálne sériu 5 zápasov v rade, v ktorých celkové skóre bolo pod hranicou 5.5 gólov.

Prečítajte si aj: Slovan na víťaznej vlne, zvez sa s ním aj ty: 5 EUR pre každého nového hráča!

Najproduktívnejším hráčom Slovana je Jeff Taffe so 37 kanadskými bodmi (17+20), na druhej priečke Jonathan Cheechoo s 35 kanadskými bodmi (13+22). Domáci sa spoliehajú najmä na ťahúňov celého tímu, ktorými sú Dan Sexton a Richard Gynge. Sexton nazbieral v 43 zápasoch 40 bodov (12+28), ale momentálne je zranený a tímu bude veľmi chýbať. Richard Gynge ich má na konte 32 (18+14). V obrane kraľuje Andrei Sergeyev, ktorý odohral 45 zápasov a získal v nich 15 bodov. V bránke domácich chytá Ville Kolppanen, ktorý má 91,7% úspešnosť zásahov, ale aj Andrei Kareyev, ktorý zatiaľ odchytal len 7 zápasov.

Obranca prvej formácie K. Lyamin

ABSENCIE

HC Slovan Bratislava: Meszároš, Viedenský, Ďaloga, Smoleňák, Nedorost

Nižnekamsk: K. Makarov, D Sexton, E, Ryasensky (neistý štart)

Tipujeme neprehru Slovana v riadnom hracom čase v kurze 1.77
Prečítajte si aj: Čo sa deje na striedačke počas zápasu? Slovan zverejnil exkluzívne zábery

Posledný zápas

Spartak Moskva - HC Slovan Bratislava 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)

Góly: 7. Musatov (Jeglič, Plastino), 22. Musatov (Plastino, Chipchura), 38. Kundrátek (Cheechoo)

Slovan svojho súpera takmer k ničomu nepustil a zaknihoval piate víťazstvo v rade. Igor Musatov strelil klubu, v ktorom vyrastal, dva góly. Hokejisti Slovana si tak pripísali ďalšiu výhru a na ôsme miesto zabezpečujúce play off už strácajú len tri body.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, facebook.com, twitter.com

Diskusia

Podobné články