Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ďaloga môže chýbať dlhšie ako Nedorost, ten sa zmieril s Golyševom

KHL
BRATISLAVA - Slovan Bratislava už do konca ročníka nemôže počítať s reprezentačným obrancom Markom Ďalogom, ktorý má zlomenú ruku. Český hokejový útočník Václav Nedorost má síce ťažký otras mozgu, no štvrtkové vyšetrenia nepotvrdili vážnejšie zranenia a je možné, že v prebiehajúcej sezóne ešte za Slovan Bratislava nastúpi.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Obranca Marek Ďaloga utrpel v predĺžení po tvrdom zákroku zlomeninu ruky, v najbližších dňoch ho čaká operácia a v tejto sezóne si už nezahrá.

Jeho tridsaťštyriročný český spoluhráč Václav Nedorost sa v 56. minúte stredajšieho víťazneho zápasu s Avtomobilistom Jekaterinburg (3:2 po predĺžení) zranil, keď ho nešetrne zrazil na ľad Anatolij Golyšev. Nedorosta museli zafixovať a z klziska odniesť na nosidlách rovno do nemocnice. Autor otváracieho zásahu si vyslúžil trest na 5 minút a do konca zápasu.

"Detailnejšie vyšetrenia u Václava Nedorosta nepotvrdili vážnejšie zranenia, hráč má však silný otras mozgu. Pri tomto type zranení je ťažké odhadnúť návrat hokejistu na ľad. Veríme však, že útočník nám vo zvyšku sezóny ešte pomôže," píše sa na facebookovom profile klubu.

"Ťažký otras mozgu, ale našťastie nemám krvácanie do mozgu. Stále pociťujem bolesť na hrudi, bolí ma hlava i za krkom, ale to sa pri takomto zranení dalo očakávať," povedal Nedorost pre denník Nový Čas.

Prečítajte si aj: VIDEO Nedorost sa vyhol najhoršiemu, no stratil šesť minút života: Čajkovský vysvetlil konflikt so Slovanistami

Faul od Golyševa už videl spomalene na videu. "Na toho hráče nie som naštvaný. Keby som mal mať zlosť na každého, kto ma behom kariéry zranil, riešim nejakých päťdesiat hokejistov," povedal s nadhľadom pre hokej.cz. "Také veci hokej prináša. Musím priznať, že podobnú ranu som nikdy nedostal. Práve som vravel synovi, že to bola morda ako hrom. Padol som na ľad a bol mimo. Neviem o tom, že ma odvážali na pevnej doske. Ako som sa dostal z ľadu, ako do nemocnice", dodal Nedorost.

Druhý deň po zápase sa Golyšev ospravedlnil Nedorostovi. "Mrzí ma, čo sa stalo. Václavovho zranenia je mi ľúto, chcem sa mu ospravedlniť," uviedol pre hokej.cz Golyšev. "Ďakujem. Nehnevám sa na neho. Naozaj nie," odkázal útočník Slovana.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, hokej.cz

Diskusia

Podobné články