Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Predstavujeme účastníkov Spengler Cupu 2016: Kanada

DAVOS - 90.ročník Spengler Cupu štartuje presne 26.decembra 2016 o 15:00. My vám dovtedy predstavíme všetkých šesť účastníkov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:
Kanada

Tradičný účastník Spengler Cupu neprichádza s až tak známymi menami, ale paradoxne so silným kolektívom, v ktorej sú hráči prakticky na rovnakej úrovni. Dá sa povedať, že za posledné roky je to možno jeden z najslabších výberov. Samozrejme, pri všetkej úcte ku každému jednému jeho členovi, ktorí kvality majú.

V nominácii sa z rôznych príčin nenachádzajú také mená ako Derek Roy, Matt Ellison, Colton Gillies, Jonathan Cheechoo, Kyle Chipchura, Barry Brust, Mat Robinson, Matt D'Agostini, Maxim Lapierre, André Benoît, Jeff Tambellini, Bud Holloway alebo Keaton Ellerby. Ide o hráčov, ktorí pôsobia v Európe, pretože nominácia Kanady na tento a podobné turnaje je zložená práve z hráčov hrajúcich na „starom kontinente.“

Piati hráči boli vo výbere aj minulý rok, kedy Kanaďania celý turnaj vyhrali. Ide o jedného brankára, obrancu a trojicu útočníkov (Chris DiDomenico, Cory Emmerton , Drew MacIntyre, James Sheppard, a Daniel Vukovič). V pôvodnej nominácii bol aj Nick Spaling, útočník švajčiarskej Ženevy, ktorý sa v minulom ročníku dostal so San José Sharks do finále bojov o Stanley Cup, ale vyradilo ho zranenie.

Prečítajte si aj: Štatistické ukazovatele Spengler Cupu: Kto dominuje medzisviatkovému turnaju?

Kanada vyhrala Spengler Cup trinásťkrát (1984, 1986, 1987, 1992, 1995, 1996, 1997, 1998, 2002, 2003, 2007, 2012 and 2015) a ako porazený finalista skončila v deviatich prípadoch (1985, 1988, 1990, 2000, 2001, 2005, 2006, 2008 and 2010). To všetko pri tridsiatich troch doterajších účastiach.

Hviezda: Chris DiDomenico

Tohtoročná zostava je bez nejakej väčšej hviezdy, hráči sú prakticky vyrovnaní. Napriek tomu v tejto kategórii padla voľba na Chrisa DiDomenica. V minulej sezóne zo súčasného kádru najproduktívnejší Kanaďan môže byť opäť hnacou silou ofenzívy. Útočník švajčiarskeho klubu SCL Tigers môže byť jazýčkom na váhach.

Tréner: Luke Richardson

Jeho premiéra ako hlavného kouča národného tímu Kanady. Ako asistent sa zúčastnil Nemeckého poháru v tomto roku. Štyri roky viedol Binghampton Senators v AHL a taktiež bol asistentom v Ottawe Senators. Ako hráč získal s Kanadou zlato aj striebro z MS seniorov. V NHL nastúpil na zhruba 1400 duelov v šiestich rôznych tímoch. Jeho asistentmi budú Dave King a Gordie Dwyer. Generálnym manažérom zas Sean Burke z Montrealu Canadiens.

Oplatí sa sledovať: Zachary Fucale

V tíme je hneď niekoľko zaujímavých hráčov a vybrať jedného je veľmi ťažké. My sa ale prikláňame k mladému brankárovi, ktorý sa mal stať hviezdou v Montreale Canadiens, ale jeho problémom je vôbec sa do prvého tímu dostať, nie to ešte skvelého Careyho Pricea ohroziť. Stále má však iba 21 rokov a pred sebou budúcnosť, počas ktorej môže ukázať svoje kvality. Momentálne však pendluje medzi AHL a ECHL. Zvýšenú pozornosť venujte aj menám ako James Sheppard, Colby Genoway, Maxim Noreau či Marc-Antoine Pouliot.

Nominácia:

Brankári: Jordon Cooke (University of Saskatchewan), Zach Fucale (Brampton), Drew MacIntyre (Medveščak Záhreb)

Obrancovia: Mark Flood (EC Red Bull Salzburg), Chay Genoway (Jokerit Helsinki), Brandon Gormley (Albany), Shaun Heshka (Kärpät Oulu), Shaone Morrisonn (Medveščak Záhreb), Maxim Noreau (SC Bern), Blake Parlett (Medveščak Záhreb)

Útočníci: Gregory Campbell (Bez klubu), Andrew Ebbett (SC Bern), Colby Genoway (Medveščak Záhreb), Dustin Jeffrey (Lausanne HC), David McIntyre (EV Zug), Jacob Micflikier (EHC Biel-Bienne), Marc-Antoine Pouliot (EHC Biel-Bienne), Mason Raymond (Bez klubu)

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, hcd.ch, eliteprospects.com, spenglercup.ch, twitter.com, swisshockeynews.com, hockeycanada.ca

Diskusia

Podobné články