Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Stanley Cupy ale aj tragická smrť. Ako dopadli bronzoví juniori 1998/99?

Prvú veľkú hokejovú medailu získalo Slovensko na MS do 20 rokov v sezóne 1998/99. Kde pôsobia bronzoví medailisti v súčastnosti a akú kariéru majú za sebou?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Karol Križan (B)

Tridsaťšesťročný brankár sa túto sezónu vrátil do klubu, kde ho vychovali. V drese Liptovského Mikuláša predvádza výborné výkony a patrí medzi najväčšie opory nováčika Tipsport ligy.

Ján Lašák (B)

Hrdina bronzového výberu pôsobí dlhodobo v českej extralige. Posledné roky háji farby Liberca, kde sa momentálne strieda v bráne s mladíkom Romanom Willom

Martin Čakajík (O)

Trenčiansky rodák vystriedal po dlhých rokoch české súťaže za Kazachstan, kde je jeho zamestnávateľom Beibarys Atyrau. V lige patrí medzi najproduktívnejších obrancov (16 zápasov, 3+6)

Ladislav Harabín (O)

Nekompromisný obranca musel vinou ťažkých zranení kolena ukončiť kariéru v roku 2013 ako hráč treťoligového Champigny (Francúzsko). Kvôli spomínaným zdravotným patáliám vynechal aj sezóny 2005/06 a 2006/07.

Branislav Mezei (O)

Prvý draftový výber Floridy Panthers z roku 1999 pomáha tretiu sezónu Nitre v boji o najvyššie priečky Tipsport ligy.

Tomáš Nádašdi (O)

Produktívny obranca pomáha nováčikovi z Liptovského Mikuláša k etablovaniu medzi elitou. Liptákom pomohol minulú sezónu aj k postupu do extraligy.

Peter Podhradský (O)

Jeden z najúspešnejších členov Filcovho výberu sa po rokoch v KHL vrátil na Slovensko do Nitry. Túto sezónu sa ešte v súťažnom zápase nepredstavil.

Marek Priechodský (O)

Rok po bronzovom šampionáte bol draftovaný Tampou Bay Lightnings, no kariéra mu nevyšla podľa predstáv. Hokeju sa profesionálne prestal venovať v roku 2012 po pôsobení v druholigovej Spišskej Novej Vsi. Jeho stropom bola naša najvyššia súťaž.

Juraj Slovák (O)

Nitriansky rodák spojil svoju kariéru hlavne so zámorskými ligami, kde pôsobil v juniorskej QMJHL a nižších súťažiach ECHL a WCHL. Kariéru ukončil v sezóne 2002/03

Peter Smrek (O)

Martinský odchovanec patrí medzi hráčov, ktorých v kariére taktiež pribrzdilo ťažké zranenie. Po úspešných rokoch, počas ktorých sa prepracoval do NHL či viacerých popredných európskych líg, prišlo ťažké zranenie a tri sezóny bez hokeja. Peter sa vrátil na ľad v drese Martina, avšak po minulej sezóne definitívne ukončil kariéru.

Martin Bartek (Ú)

Gólový "zabijak" momentálne pôsobí v DEL2 v drese Eispiraten Crimmitschau. Bartek patrí medzi najlepších strelcov novodobej éry slovenského hokeja, veď v seniorskej kariére napol sieť brankárov doteraz celkom 425 - krát.

Zoltán Bátovský (Ú)

Veľmi talentovaný útočník, ktorý na šampionáte zaznamenal 5 bodov, tragicky zahynul v roku 2001 pri autonehode.

Martin Cibák (Ú)

Je spolu s Gáboríkom jediným držiteľom prsteňa za víťazstvo v bojoch o Stanley Cup. V NHL odohral 160 zápasov, Slovensko reprezentoval na MS aj OH. Momentálne sa zotavuje zo zranenia. Jeho zamestnávateľom je Liptovský Mikuláš.

Marián Gáborík (Ú)

Najväčšia hviezda bronzovej légie patrí medzi najzvučnejšie mená hokejového sveta počas tohto milénia. Víťaz Stanley Cupu zo sezóny 2013/14 odohral v NHL 1027 duelov s bilanciou 419 gólov a 416 asistencií. Pôsobí v Los Angeles Kings.

Michal Hudec (Ú)

Stálica našich extraligových klzísk (517 zápasov) háji farby nováčika z Nových Zámkov, kde nosí kapitánske "céčko".

Martin Hujsa (Ú)

Tridsaťsedemročné ľavé krídlo po produktívnych sezónach v slovenskej extralige pôsobí štvrtý rok za hranicami. Momentálne je po nevydarenom angažmáne vo francúzskom Nice bez klubu.

Michal Kosík (Ú)

Z juniorského úspechu veľmi veľa nevyťažil ani tento ľavý krídelník. V extralige odohral 59 duelov a kariéru ukončil vo veku 28 rokov v Banskej Bystrici.

Roman Macoszek (Ú)

Veľmi podobný prípad ako Kosík. Na konte má 24 extraligových zápasov v drese Zvolena, kde v roku 2004 ukončil kariéru. Okrem toho pôsobil v Dubnici, v nižšej lige vo Švédsku a v zámorskej USHL.

Ladislav Nagy

Ďalšia veľká hviezda tejto výnimočnej generácie. Laco má kariéru vyšperkovanú mnohými skvelými sezónami najlepších líg sveta. Momentálne dokazuje svoje nesporné kvality v Košiciach a je možné, že ho uvidíme aj na budúcoročných MS.

Vladimír Nemec

Ukončil kariéru minulú sezónu v drese rodného Trenčína. V extralige absolvoval 867 duelov a tejto lige bol verný až na tri roky v zámorí.

Ľubomír Pištek

Kariéru ukončil už ako dvadsaťosemročný. Dovtedy však stihol získať tri majstrovské tituly v drese Slovana Bratislava a jeden v Pardubiciach. Momentálne sa venuje podnikaniu. V roku 2012 otvoril tréningovú hokejovú halu v Rakúsku.

Peter Sejna

Peter prekvapujúco unikol draftu do NHL ale aj napriek tomu skúšal za morom šťastie. Vyšlo mu najmä vysokoškolské obdobie, vďaka ktorému nakukol do NHL na 46 zápasov. Neskôr spojil kariéru so Švajčiarskom, kde ju aj v sezóne 2014/15 ukončil.

Miroslav Zálešák

Skalický odchovanec odohral v NHL dvanásť zápasov. Na Slovensku pôsobil v Skalici, Košiciach či Piešťanoch, kde minulý rok skočil s kariérou.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články