Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kapitán Košíc zažil popri víťazných pocitoch aj tie negatívne, kvôli vlastnému zdraviu

POPRAD - Štvrtý vzájomný zápas hokejistov Popradu a Košíc potvrdil, že východniarske derby nemá favorita.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Výrazný rozdiel v postavení v tabuľke na ľade nebolo vidieť, rekordná popradská návšteva sezóny videla vyrovnaný duel. Podľa Ladislava Nagya, ktorý v piatkovom súboji 28. kola Tipsport Ligy rozhodol o víťazstve Košíc, však mohlo byť všetko inak, keby hostia v prvej tretine využili presilovku o dvoch hráčov.

Hovorí sa, že kto nevyužije presilovku o dvoch hráčov, nezaslúži si vyhrať. Vo štvrtok východniarskom derby sezóny však takouto luxusnou výhodou pohŕdli oba tímy, možno aj preto im hokejová šťastena napokon "naordinovala" remízu v riadnom hracom čase. Košická presilovka o dvoch hráčov v prvej tretine trvala 96 sekúnd, popradská v druhej časti 46. "Mali sme to rozhodnúť už v prvej tretine v presilovke piatich na trom. V úvodnej časti sme hrali prakticky na jednu bránku, potom sme sa už dosť trápili. Domáci bojovali, blokovali strely, klobúk dolu pred nimi. Majú formu a vedia sa na nás dobre pripraviť," zložil súperovi poklonu kapitán hostí Nagy.

Prečítajte si aj: VIDEO Dramatické východniarske derby rozhodlo predĺženie, šláger kola nehrali

Líder hostí, ktorý na popradskom ľade hrával za Lev i HK, potvrdil pozíciu najproduktívnejšieho hráča súťaže. Najskôr v druhej tretine prekvapujúcou strelou švihom zaskočil brankára Šúreka a na dlhé minúty naklonil misky váh na stranu hostí. Radosť z gólu však sprevádzal aj nepríjemný pocit. "Hneď ma seklo v krku, nevedel som to poriadne rozhýbať. Uvidíme, čo s tým bude ďalej," poznamenal. Košický kapitán dostal od trénera Čadu dôveru aj v predĺžení a napokon rozhodol o dvoch bodoch pre hostí. Skúsený útočník nazbieral v uplynulých šiestich zápasoch osem bodov a vďaka dvom gólom v Poprade sa vrátil na čelo produktivity Tipsport Ligy. Na čelo sa vrátili aj Košičania, ktorí využili odloženie zápasu Banskej Bystrice s Nitrou a "baranom" sa bodovo vyrovnali. Práve v Banskej Bystrici sa Košičania najbližšie predstavia. "Bude to šláger a určite nás nič ľahké nečaká. Dúfam, že ich potrápime," dodal Nagy.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články