Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V Číne asi nepoznajú predĺženie: Kunlun mal byť spestrením, miesto toho prekonáva očakávania

KHL
PEKING - Red Star Kunlun je najnovším prírastkom v KHL a svoj tím pre premiérovú sezónu skladal až na poslednú chvíľu. Napriek tomu sa čínskemu nováčikovi zatiaľ darí nad očakávania.
Zdroj: vk.com
Zdieľajte:

Kunlun nazbieral v 37 zápasoch 54 bodov, osemnásťkrát vyhral a o jeden zápas viac prehral. Pýši sa aj málo vídaným unikátom. Číňania v KHL ešte nezažili predĺženie či samostatné nájazdy, vždy stihli vyhrať (alebo prehrať) v riadnom hracom čase.

Prečítajte si aj: Kazaň inkasovala len jeden gól, no to nestačilo ani na bod

Ruský kouč Vladimir Jurzinov nenaordinoval mužstvu ofenzívnu taktiku, naopak. Red Star si zakladá na kvalitnej defenzíve, ktorá zatiaľ inkasovala 88 gólov. Skórovali pritom iba 81 gólov, no to evidentne stačí na dobré postavenie. Mužstvo sa rýchlo zohralo a momentálne figuruje na siedmej priečke vo východnej konferencii, ktorá znamená postup do play-off.

Mužstvo stavilo pochopiteľne na legionárov, najviac má čínske vedenie v obľube Fínov: Je ich tam desať. Potom osem Rusov, traja Kanaďania, dvaja Švédi a Slováci, jeden Ukrajinec, Američan, Francúz a jeden Číňan.

Hviezdou je Američan Chad Rau, najlepší strelec minulého ročníka fínskej Liigy. Dal už trinásť gólov a na jedenásť prihrával. Stabilný hrací čas má aj Tomáš Marcinko, ktorý odohral všetky zápasy a nazbieral 9 bodov. Martin Bakoš nastúpil pre zranenie menejkrát, no za 25 duelov stihol 6 gólov a tri gólové prihrávky.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: khl.ru, khl.sk

Diskusia

Podobné články