Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Pavol Demitra by sa dnes dožil 42 rokov: Vďaka týmto momentom na neho nikdy nezabudneme

BRATISLAVA - Zosnulý slovenský hokejista Pavol Demitra by sa bol dnes 29. novembra 2016 dožil 42 rokov. Počas svojej kariéry predviedol niekoľko momentov, po ktorých zostal v našich srdciach nesmrteľným.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Pavol Demitra sa narodil 29. novembra 1974 v Dubnici nad Váhom, kde hokejovo aj vyrastal. Vrcholový hokej začal hrať v sezóne 1992/93 za Duklu Trenčín. Už v nasledujúcom ročníku debutoval v NHL ako hráč Ottawy Senators, ktorou bol v roku 1993 draftovaný v 9. kole z 227. miesta. Najdlhšiu časť svojej kariéry strávil v tíme St. Louis Blues, kde hral od roku 1997 do roku 2005.

Prečítajte si aj: VIDEO Hossa verzus Jágr: Vychutnajte si naživo aj vy trhák hviezdnej NHL!

Následne vystriedal Trenčín, Los Angeles Kings, Minnesota Wild a Vancouver Canucks, odkiaľ v sezóne 2010/11 putoval do ruskej KHL. S Lokomotivom Jaroslavľ podpísal kontrakt na jeden rok. Jeho život vyhasol 7. septembra 2011 pri leteckej tragédií, keď s tímom cestoval na zápas do Minska. Pri štarte lietadlo zo zatiaľ neznámych dôvodov nedokázalo rýchlo stúpať a narazilo do antény za pristávacou drahou. Neskôr sa zrútilo asi 2 kilometre od letiska Tunošna.

Pripomeňme si 5 nezabudnuteľných momentov, vďaka ktorým si ho budeme navždy pamätať.

#1 Bronzová poistka na MS 2003, keď vycvičil Vokouna

Po prihrávke od Miroslava Šatana na majstrovstvách sveta v Helsinkách nám poistil zisk bronzovej medialy. Demitra vyškolil brankára Tomáša Vokouna a upravil skóre na konečných 4:2.

#2 Nájazd proti Rusku na ZOH 2010

Na Zimných olympijských hrách vo Vancouveri v roku 2010 si v základnej skupine poradil s ruským brankárom, ktorému nedal pri samostatnom nájazde žiadnu šancu.

#3 Famózny gól do siete Slovanu

Počas výluky v NHL sa mnohé slovenské hviezdy vrátili na domáce klziská. Dukla Trenčín aj vďaka nim vládla najvyššej súťaži, o čom presvedčoval aj Demitra. Proti Slovanu Bratislava predviedol dávku svojej hokejovej geniality a divákov zodvihol zo sedadiel.

#4 Rozlúčka s reprezentáciou

77 zápasov, 27 gólov. Päť svetových šampionátov, tri zimné olympijské hry. Na domácich majstrovstvách sveta v roku 2011 prišiel čas povedať najcennejšiemu dresu "zbohom". Slovákom turnaj nevyšiel, nepostúpili z osemfinálovej skupiny. Aj napriek tomu bol zimný štadión v Bratislave pri poslednom zápase s Dánskom beznádejne vypredaný.

Legendárny "Pole" sa lúčil so slzami v očiach, aplaudovalo mu viac ako desať tisíc fanúšikov. Neskutočné momenty.

#5 Uvedenie do Siene slávy slovenského hokeja in memoriam

Zápas slovenskej a českej reprezentácie v rámci Euro Hockey Tour v apríli 2012 mal veľmi silnú a emotívnu predohru. Vo veku nedožitých 38 rokoch bol Pavol uvedený in memoriam do Siene slávy slovenského hokeja.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články