Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Budaj je novou jednotkou, zranil sa aj jeho druhý konkurent

NHL
LOS ANGELES - Pre zdravotné problémy kolegov v zámorskej NHL sa dostal do pozície jednotky. Slovenský hokejový brankár Peter Budaj odchytal v drese Los Angeles Kings druhý zápas za sebou, keď v noci na nedeľu solídnym výkonom prispel k výhre nad Vancouverom Canucks 4:3 po nájazdoch.
Zdroj: twitter.com/LAKings
Zdieľajte:

Svätyňu kalifornského mužstva mal proti "kosatkám" pôvodne hájiť Jeff Zatkoff, ale ten si pri dopoludňajšom rozkorčuľovaní poranil slabiny. Z ľadu mu museli pomôcť spoluhráči a podľa všetkého ho čaká dlhšia pauza. Kings už tak chýba klubová jednotka Jonathan Quick, elitný gólman bude pre problémy so slabinami pauzovať minimálne do januára.

Prečítajte si aj: VIDEO Pánik ďalším gólom prekonal sám seba, Budaj znova pri výhre

Vedenie LA namiesto Zatkoffa povolalo do prvého tímu Jacka Campbella, ktorý doteraz pôsobil v tíme Ontario Reign v AHL. Farmárske mužstvo po preradení Budaja a Campbella do A-tímu muselo v gólmanskej otázke improvizovať.

V sobotňajšom súboji proti San Jose Barracuda stál v bránke 22-ročný Jonah Imoo, náhradníka mu robil jeho otec Dusty, ktorý pôsobí v organizácii ako tréner brankárov. Štyridsaťšesťročný Dusty Imoo reprezentoval Japonsko na ZOH 1998 v Nagane.

Budaj proti Vancouveru kryl 22 z 25 streleckých pokusov súpera, v samostatných nájazdoch ho neprekonal ani jeden z trojice Sven Bärtschi, Alexandre Burrows, Brandon Sutter.

Bolo to pre neho druhé víťazstvo za sebou, v noci na piatok prispel k výhre Kings v Dallase. Ďalším súperom LA bude v noci na stredu na domácom ľade Columbus.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články