Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Z7: Skórovali Čakajík, Fabuš, Žitný či Krajči

EURÓPA, AMERIKA, ÁZIA - Sumár pôsobenia slovenských hokejistov hrajúcich mimo Slovenska, Česka, NHL a KHL v týždni od 4.9. do 11.9.2016.
Zdroj: TASR - Martin Čakajík (vľavo) ešte v drese Liberca
Zdieľajte:

V predchádzajúcom týždni sa rozbehol ligový kolotoč nielen na Slovensku, ale aj v rôznych zahraničných súťažiach. Tie významnejšie sa ale začnú hrať až v nasledujúcich dňoch. Pozreli sme sa na to, ako sa od pondelka do nedele darilo Slovákom.

ŠVAJČIARSKO

NLA: Prvé dva zápasy sezóny odohral Stanislav Horanský (Biel), ktorý pôsobil prevažnú časť minulého ročníka v nižšej NLB. Osobné štatistiky si nevylepšil, jeho tím najprv prehral, potom zvíťazil.

NLB: Do úvodných duelov zasiahli Richard Rapáč (Academy Zug; 0+2), Jozef Balej (Martigny Red Ice; 0+2) i Radovan Puliš (Winterthur; nebodoval).

FÍNSKO

SM-liiga 20: V juniorskej súťaži sa strelecky presadili Roman Žitný (KooKoo U20; 2+1) a Peter Bjalončík (TPS U20; 1+2).

MAĎARSKO, RUMUNSKO, SRBSKO

MOL Liga: Za HK Belehrad sa bodovo presadili Samir Salij (1+0) i Dávid Arvay (0+1). Srbský nováčik ale prehral oba zápasy. Na výhre Corony Brašov mal podiel Tomáš Klempa (1+1). Strelecký účet si otvoril aj Róbert Krajči (Dunarea Galati; 1+0).

POĽSKO

Polska Hokej Liga: V nedeľnom úvodnom kole sa do štatistík zapísali Martin Przygodzki (Polonia Bytom; 1+1), Matej Cuník (Polonia Bytom; 0+1) a Peter Tabaček (Unia Osvienčim; 0+2).

KAZACHSTAN

Championship: V kazašskej lige sa nateraz výraznejšie zmenšil počet Slovákov oproti minulosti. V uplynulom týždni sa v nej hrali hneď úvodné štyri kolá. Peter Fabuš (Irtyš Pavlodar) prispel jedným gólom k výhre svojho tímu 3:1. Bilanciu 1+1 zaznamenal pri víťazstve 5:0 Martin Čakajík (Beibarys Atyrau).

KANADA

GMHL: Za prvé hviezdy jedného z juniorských zápasov boli vyhlásení Ervín Halász (Parry Sound Islanders; 1+4, celkovo za týždeň 2+6) a Lukáš Maroš (Bradford Rattlers; 2+0).

PREDCHÁDZAJÚCI SUMÁR OD 25.4. DO 1.5. TU

Zdieľajte:
Zdroje informácií: evysledky.com, slovakhockey.sk, icehockey.kz, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články