Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Stümpel pokračuje v Tipsport Lige

BRATISLAVA - Nováčik hokejovej Tipsport Ligy MHK 32 Liptovský Mikuláš angažoval do svojho tímu Jozefa Stümpela. Informovalo o tom stredajšie športové spravodajstvo RTVS.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Skúsený 44-ročný center naposledy pôsobil v Trenčíne, kde po odchode z Nitry dohral sezónu 2015/2016. "V prvom rade chcem, aby sme tu v Mikuláši pritiahli ľudí na hokej. V tíme sú dobrí, mladí chalani, chcem im pomôcť. Na Liptove mám chatu, páči sa mi tu a po dohovore s rodinou som sa rozhodol, že to bude najlepšie riešenie," povedal Stümpel pre RTVS.

Skúsený stredný útočník sa počas kariéry výrazne presadil v najkvalitnejších hokejových ligách. V NHL odohral vrátane play off viac ako 1000 zápasov a dovedna zaznamenal 707 kanadských bodov v dresoch Bostonu, Los Angeles Kings a Floridy. Po návrate zo zámoria pokračoval v KHL, kde hral za dve sezóny za Barys Astana, následne viedol ako kapitán Dinamo Minsk.

V Spartaku Moskva mu angažmán nevyšiel, preto sa vrátil do rodnej Nitry, v drese ktorej patril v uplynulých troch ročníkoch k veľkým ťahúňom a najproduktívnejším hráčom v súťaži. Slovensko reprezentoval na ôsmich majstrovstvách sveta, v Göteborgu 2002 získal s tímom zlato. Absolvoval aj tri olympijské turnaje v Salt Lake City, Turíne a Vancouveri.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články