Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nitra s historickou výhrou, Valent: Aspoň som nemyslel na blbosti

NITRA - HK Nitra vyhrala nad Plzňou a pripísala si prvé víťazstvo v LM.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Historicky prvú výhru v hokejovej Lige majstrov si dnes pripísali hokejisti úradujúceho šampióna Tipsport ligy HK Nitra. Na domácom ľade Nitra Arény zdolali český tím HC Škoda Plzeň 2:1 a v tabuľke sa vyhupli na postupovú pozíciu. "Bolo vidieť na chalanoch, že mali chuť. Chceli pred domácimi divákmi vybojovať prvé víťazstvo v Lige majstrov. Išli si za tým, bola tam urputná snaha zlomiť to na našu stranu. Keď sa to lámalo v tretej tretine, tak si myslím, že rozhodli presilovky. Plzeň z nich nedala gól, my sme ho dali, čo bol ten rozdielový gól, ktorý rozhodol o našom víťazstve," hodnotil zápas tréner Nitry Andrej Kmeč.

Dôležitou postavou zápasu bol útočník Judd Blackwater, ktorý prvý gól strelil a pri druhom si pripísal asistenciu. "Bol to skvelý zápas, ktorý rozhodol jediný gól. Oproti Stavangeru sa dnes viac korčuľovalo, Plzeň bola rýchla. My sme však mali za sebou fanúšikov, ktorí boli skvelí," povedal po duely 29-ročný Kanaďan.

Nitra sa mohla oprieť aj na oporu medzi troma žrďami. Brankár Michal Valent bol po zápase vyhlásený za najlepšieho hráča domáceho tímu. "Som rád, že sme vyhrali, odohrali sme vynikajúci zápas. Vedeli sme, že Plzeň má v nohách dlhú cestu, tak sme na nich vybehli a prvých desať minút sme dominovali. Po úvodnom góle sme akoby zastavili rozbehnutý vlak, ale sme radi, že sme dosiahli prvú výhru v Lige majstrov pre Nitru," povedal po zápase hrdina HK. Na nedostatok práce sa sťažovať nemohol. "Ja mám radšej zápasy, v ktorých mám viac roboty, pretože potom nemyslím na blbosti," prezradil s úsmevom. Tri body znamenajú, že Nitra je v hre o postup. "Je super, že máme výhru. Vlani sme odohrali dobré zápasy, no s nepriaznivým koncom. Som rád, že sme to dnes zvládli a vyhrali. Chceme ísť od zápasu k zápasu, výhodou je aj to, že posledný zápas so Stavangerom hráme na domácom ľade," dodal.

Plzeň cestovala do Nitry v deň zápasu, hráči mali za sebou šesťhodinovú cestu. "Takáto cesta pred zápasom nikdy nie je príjemná, ale nemôžeme sa na to vyhovárať," povedal po zápase hosťujúci Miroslav Preisinger. "Škodováci" mali výbornú druhú tretinu, no v tej poslednej akoby prišlo k útlmu. "Neviem či to bolo únavou alebo Nitra pridala. Možno to bola trošku nesústredenosť. Keď sme prehrávali vrhli sme všetko dopredu a z toho vyplývali chyby vzadu. Do budúceho zápasu sa toho musíme vyvarovať," dodal slovenský hokejista.

Tréner Plzne Michal Straka hodnotil výkon svojho tímu za zlý. "Nitra výborne korčuľovala, žiaden puk nebol pre nich stratený. My sme si mysleli, že to pôjde dnes nejako samo. Bohužiaľ sa nám nevydarili ani presilovky. Nitra si víťazstvo zaslúžila," poznamenal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články