Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kanadský novic v tíme HC ´05 iClinic Banská Bystrica Charles – Olivier Roussel začal prehrou, ale hovorí: "Som rád, že som tu"

BANSKÁ BYSTRICA – Kanadský obranca Charles – Olivier Roussel si v derby proti HKM Zvolen odkrútil debut v tíme HC ´05 iClinic Banská Bystrica, no na ten dlho spomínať asi nebude.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V tradičnom derby o rieku Hron sa prejavil tohtosezónny, nazvime to: „komplex domáceho tímu“, pretože ten ani na piaty pokus nedokázal zvíťaziť.

Samotný Roussel pre hokejovysvet.sk po zápase povedal: „Tento zápas bol pre nás trochu stresujúci, neočakávali sme takýto priebeh, že prehráme 2-6. Myslím, že môžeme hrať lepšie. Ja osobne som ale šťastný a rád, že tu môžem byť.“

Rodák z mesta St-Eustache v provincii Quebec bol v Banskej Bystrici na skúške už počas letnej prípravy, no po dohode s vedením sa vydal vlastnou cestou a síce, zamieril do ECHL-ky, kde posilnil Norfolk Admirals. Teraz je späť a ako sám tvrdí, rozmýšľať nad ponukou dlho nemusel: „Poznám organizáciu, hráčov, trénerov a vlastne každého tu. Spýtali sa ma, či by som sa nechcel vrátiť a keďže som sa tu mal v lete veľmi dobre, rozhodol som sa sem vrátiť.“

„Myslím si, že slovenská súťaž je naozaj veľmi dobrá. Vedel som to, už keď som prichádzal. Je rýchla a musíte byť na ňu veľmi zručný,“ hovorí na margo Tipsport ligy: „Táto súťaž je lepšia, ako ECHL a niektoré tímy môžu dokonca konkurovať tímom AHL,“ dodal Roussel na záver.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články