Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košičania prekvapenie nedopustili a stali sa staronovými majstrami

V šiestom finálovom zápase play off hokejovej extraligy sa na banskobystrickom ľade rozhodlo o titule a tešili sa z neho už v ôsmykrát v histórii Košičania po víťazstve 2:1.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HC 05 B. Bystrica - HC Košice 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)

Góly: 60. Handzuš (Surový, White) - 53. Sojčík (Kutálek), 59. Lapšanský. Rozhodcovia Baluška, P. Jonák - Gajan, M. Smrek, vylúčení 4:3, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, zmeny: 32. navyše Kadura (B. Bystrica), 2841 divákov. Konečný stav série 2:4.

HC 05 B. Bystrica: Košarišťan - Čížek, Rosandič, Gründling, Guimond, Kousalík, Biro, Jaborník - Lamper, Zigo, Matoušek - Kudrna- Kytnár, Heizer - Hudec, Handzuš, White - Kafka, Surový, Handlovský - Kadura

HC Košice: Hylák - Jánošík, Štrbák, Phillip, Šeda, Cebák, Macejko - Spilar, Bartoš, Jenčík - Bicek, Suja, Bartánus - Lapšanský, Rachúnek, Hrnka - Kutálek, Chovan, Sojčík

Prvá tretina zápasu bola v znamení dôležitosti, akú v sebe niesol šiesty finálový zápas. Obe mužstvá ju zvládli v podstate bez väčších chýb, a tak sa ani nebolo možné čudovať, že vyznela bezgólovo. Domáci vynikli hlavne v početnosti príležitostí, pri ktorých mohli otvoriť skóre. Vynikol pri nich najmä Kafka, až trikrát sa ocitol vo výbornom postavení, no ani raz presne nezamieril. Brankára Hyláka najskôr vystrašil v 3. min, v prečíslení potom v 7-mej a aj v 14. min hľadala jeho strela lepší smer. Ak sa k jeho možnostiam prirátala aj Heizerova nepresná strela v 12. min, ktorá by sa pri lepšej trefe pohodlne zmestila medzi žŕdky, tak domáci si vytvorili vcelku dostatok situácií, ktoré by ich posunuli do vedenia. Košičanom nezaimponovali ani dve presilovky, nevyťažili z nich potrebnú miazgu a z tých pár ospalých striel, ktoré vyslali na brankára Košarišťana, by nikto nezmúdrel. Bezgólový stav napovedal, že z boja o každý centimeter ľadu sa nezľaví a že ľad bude doslova horieť v úsilí každého jedného hráča.

V 21. min jednu stranu štadióna vzrušila nastrelená bočná sieť Ziga, ktorá z ich uhla vyzerala ako gól. V 24. min nedotiahol brejk do úspešného konca Jenčík, keď ho perfektne vytesnil Gründling. Aj Lapšanského nádejná parketa nespôsobila v 29. min pri jeho strele, aby puk v uvoľnej bránke rozvlnil sieť. Surový s Handlovským v 35. min si zasa veľmi dobre zakombinovali, škoda len pre domácich, že so slabšou finálnou strelou. Vzápätí si zahrali presilovku a takmer dopadla pre nich katastrofálne, keď v prečíslení Jenčík so zakončovateľom Bartošom ohrozili Košarišťana, rovnako ako Lapšanský v 40. min, vari v najväčšej šanci Košičanov.

Infarktový zápas v tretej časti hry vyústil hlavne do súboja oboch brankárov, Košarišťana a Hyláka. Kto z koho bola základná otázka pri ich nepriestrelnosti, v 46. min si na trestnú lavicu sadol Handzuš, no ani početná prevaha nepomohla, naopak, Surového šanca oceliarov dosť vydesila. Od 50. min výhodu presilovej hry dostali aj domáci a ani oni nezvrátili bezgólový režim zápasu, aj keď Handzušov pokus vyvolal značnú nádej. Ako prvý v zápase kapituloval Košarišťan, v 53. min Sojčík sa po nahrávke od Kutálka zblízka postaral o gól a keď v 59. min pridal Lapšanský po chybe Čížeka ďalší, zdalo sa byť rozhodnuté. Vabank domácich 90 sekúnd pred koncom s power play vyšiel len čiastočne, 33 sekúnd pred koncom Handzuš zblízka znížil, no nezabránil obrovskej radosti Košičanov z obhajoby titulu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články