Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bystrica to zvládla, o finalistovi sa rozhodne v nedeľu

V šiestom zápase semifinále play off hokejovej extraligy sa na banskobystrickom ľade radovali domáci hokejisti, keď zdolali HK Nitra po predĺžení 4:3 a vyrovnali stav série na 3:3.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

O finalistovi sa tak rozhodne až v nedeľu na nitrianskom štadióne. Banskobystričania vstúpili do zápasu výborne, viedli 2:0, v prostrednej časti hry Nitrania vyrovnali a po brejku Kaduru v 43. min "baranov" delilo od víťazstva 73 sekúnd. Vyrovnávajúci gól Tománka v power play poslal zápas do predĺženia a v 63. min uzavrel účet zápasu Kafka.

HC 05 B. Bystrica - HK Nitra 4:3 pp (2:0, 0:2, 1:1, -1:0) (stav série 3:3)

Góly: Zigo (Rosandič, Kafka), 5. Kafka (Heizer), 43. Kadura (Lamper, Čížek), 63. Kafka ((Zigo, Čížek) - 23. Školiak (Kuzma), 27. L. Novák (Tománek, Stümpel), 59. Tománek (Štefanka, L. Novák)

Rozhodcovia Kubuš, Müllner - Rovenský, M. Korba, vylúčení 7:5, navyše Zigo 10 min za napadnutie hlavy a krku, Hudec 10 min za zhodenie rukavíc - Bajtek 10 min za zhodenie rukavíc, presilovky 0:1, v oslabení 0:0, zmeny: 18. navyše Jaborník a Kadura, 2841 divákov

Domáci nastúpili s elánom, tak ako sa od nich v šiestom zápase aj vyžadovalo. Zo značného tlaku vyťažili dva góly a mohli si takýto náskok prvýkrát v semifinálovej sérii užívať. V 3. min po strele Rosandiča od modrej tečoval puk medzi Lakosilove nohy Zigo, v 5. min Kafka vybojoval puk za bránkou, prekorčuľoval si do streleckého uhla a presne zakončil. Nitrania si zobrali oddychový čas a tréner Stavjaňa mal čo hráčom vyčítať. Vlažný začiatok bol u nich trestuhodný a aj keď sa postupne prebudili, domáceho brankára Anderssona prekonať nedokázali. V podstate nemali z čoho, takmer na neho nestrieľali a keď sa v 18. min J. Ručkay rútil v samostatnom nájazde, ani nezakončil a sám sa vytisol až za bránku. "Baranom" prvá tretina svedčala, okrem dvoch gólov nádejne v 5. min z uhla vystrelil Kudrna, v 19. min v oslabení sa Handzuš natisol pred bránku a veľa nechýbalo, aby Lakosila prekonal tretíkrát. Do druhej tretiny vstúpili domáci presilovkou, príležitosť mal na hokejke Handzuš, no oveľa väčšiu šancu spálil v 23. min Stümpel, keď netrafil prázdnu bránku. V tej istej minúte už Andersson kapituloval, zblízka si nešťastne puk od Školiaka zasunul do bránky Kafka a dosť "nakopol" Nitranov na ofenzívu. V 27. min v presilovke po nacvičenej akcii vyrovnal L. Novák a vyhnal z bránky Anderssona. Nervozita na ľade vyvolala v 29. min pästný súboj bez rukavíc medzi Hudecom a Bajtekom a bol to pomerne dlhý voľný ring. Kudrnu v 31. min mohlo mrzieť prečíslenie, zvolil si strelu, no menej účinnú, ešte viac nepresnú vyslal na Lakosila aj Zigo i Kafka, ktorého pokus obrana zblokovala. V 35. min sa ocitol Handlovský v ideálnej streleckej pozícii a Lakosil mal plné ruky práce s jeho delovkou, spotil sa aj pri šanci Ziga v 47. min. Hosťom sa v týchto momentoch dosť roztriasli ruky, puky im odskakovali, nepresne si prihrávali a až H. Ručkay v 38. min vážnejšie ohrozil Corbeila v bránke. V tretej tretine rozvášnil divákov gól Kaduru v 43. min po samostatnom nájazde, o minútu neskôr Stümpel spálil tutovku na vyrovnanie, keď na neho domáca obrana zabudla pred bránkárom Corbeilom. V zostávajúcich minútach však už žiadnu väčšiu hrúbku nevyrobila, okrem zaváhania pri šanci Tománka v 57. min, na druhej strane strane z protiútoku trafil Surový žŕdku, Guimond zasa stroskotal v 58. min pri blafáku. Hosťom napokon pomohla vyrovnať až power play, pri ktorej najskôr Tománek v šanci zlyhal, no 73 sekúnd pred koncom zložil reparát v dorážke na výbornú. V 10-minútovom predĺžení mohol rozhodnúť bekhendom Pupák v 62. min, bránku netrafil, a tak sa napokon radovali "barani" s gólom Kafku v 63. min.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články