Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Barani vyrovnali zápasovú sériu

Vo štvrtom semifinálovom zápase play off hokejovej extraligy medzi HC 05 Banská Bystrica a HK Nitra boli úspešnejší domáci "barani", zvíťazili 4:2 a vyrovnali zápasovú sériu na 2:2.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Opäť, tak ako trikrát predtým, úvodný gól strelili Nitrania a ďalší pridali, keď už bolo neskoro. Banskobystričania skóre v druhej tretine preklopili na svoju stranu a v tretej dvadsaťminútovke pridali ešte dva vďaka Matouškovi a Kafkovi, Nitrania kontrovali už len gólom Königa v 56. minúte.

HC 05 B. Bystrica - HK Nitra 4:2 (1:1, 1:0, 2:1) (stav série 2:2)

Góly: 6. Kafka (Handlovský, Preisinger), 33. Surový (Handzuš), 43. Matoušek (Gründling), 46. Kafka (Matoušek, Kousalík) - 3. H. Ručkay (Slovák, R. Školiak), 56. König (Stümpel)

Rozhodcovia Baluška, Lokšík - M. Korba, Rovenský, vylúčení 3:3, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, zmeny: 46. Lakosil za Valenta, 2826 divákov.

Úvod zápasu sa podobal na ten z predchádzajúceho dňa, no pokračovalo sa inak. Najskôr otvoril skóre v 3. min H. Ručkay, keď sa úplne sám pred brankárom Košarišťanom mohol spýtať, kde to chce. Štvrtý zápas a štvrtýkrát otvorili skóre Nitrania, takýto vstup do zápasu si hostia želali. Po necelých troch minútach však prišla zo strany domácich rázna odpoveď a na vyrovnávajúcom góle sa podpísala nielen zručnosť strelecky disponovaného Kafku, ale aj Valentova menšia nepozornosť, keď z ostrého uhla pustil puk do siete. Na oboch mužstvách sa prejavila chuť hrať ofenzívnejšie a z toho vyplývalo viacero dobrých príležitostí. V 7. min Lelkešov nájazd Košarišťan zlikvidoval, po zlej rozohrávke nedotlačili puk za jeho chrbát v 15. min Lelkeš i Piačka a aj Tománkov teč v 16. min tesne vedľa nenašiel správny smer. U domácich sa prejavila zdravá odvaha a aj preto sa častejšie ako v predchádzajúcich zápasoch dostávali do zakončenia. Najmä 13. minúta bola z ich strany ukážková a aj keď gól nepadol, Kafka i Handlovský mohli skórovať. Nepresná muška spôsobila, že v 19. minúte aj Matoušek dvakrát za sebou bránku netrafil, "barani" sa však presvedčili, že ich snaha o väčšiu nátlakovú hru by mohla padnúť na úrodnú pôdu. Druhú tretinu začali presilovkou hostia a Tománek z ideálnej pozície poslal strelu vedľa. V 25. min Preisinger spálil dve veľké príležitosti dostať domácich do vedenia a v presilovke sa Nitrania mali čo obracať, aby sa ubránili. V 33. minúte sa podaril "baranom" husársky kúsok, na jeho začiatku bol Handzuš, ktorý posunul puk Surovému a ten napálil nekompromisne puk do nekrytého miesta bránky. V ďalších minútach pribudlo nervozity a v 37. min v presilovke proti strele Tománka vykúzlil čarovný zákrok Košarišťan. Aj jeho náprotivok Valent sa činil a v 40. min po brejku a strele Surového mu doprialo aj šťastie, keď sa mu puk po chrbte takmer skotúľal do bránky, nebyť rukavice s pohotovými prstami Königa. V 42. min po chybe Košarišťana takmer zasunul puk do bránky Tománek a čo sa nepodarilo jemu, Matouškovi na druhej strane už brilantným spôsobom. Bleskovo si v 43. min s pukom nakorčuľoval a doslova prestrelil Valenta. Dvojgólový náskok bol v porovnaní s predchádzajúcimi zápasmi pre domácich komfortný a keď pridal v 46. min presnou strelou Kafka ďalší a vyhnal Valenta z bránky, o víťazovi už nikto nepochyboval, aj keď po strele Königa po vyhratom buly Stümpela ešte Nitrania prehru skorigovali a pokúšali sa pridať ďalší v 68-sekundovej power play.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články