Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nitra opäť bližšie k finále

V treťom semifinálovom zápase play off hokejovej extraligy medzi HC 05 B. Bystrica a HK Nitra zvíťazili hostia 3:2 a Nitrania sa tak ujali vedenia v sérii 2:1. V zápase vyhrávali 2:0, no potom dovolili domácim vyrovnať, aby nakoniec rozhodujúci gól strelil v oslabení obranca Milo v 51. minúte.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HC 05 B. Bystrica - HK Nitra 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Góly: 36. Handlovský (Čížek), 44. Kytnár (Kudrna) - 10. L. Novák (Tománek), 32. Bajtek (Pupák), 51. Milo (Pupák), rozhodcovia Kubuš, Müllner - Gajan, Kacej, vylúčení 4:4, presilovky 0:0, v oslabení 0:1, 2841 divákov. Stav série 1:2.

HC 05 B. Bystrica: Košarišťan - Čížek, Kousalík, Gründling, M. Rosandič, Jaborník, Bambúch, Guimond, Biro - Hudec, Handzuš, Kudrna - White, Kytnár, Surový - Kafka, Heizer, Handlovský - Matoušek, Zigo, Kadura
HK Nitra: Valent - Milo, Mezei, Ordzovenský, König, M. Novák, Kuzma, Bednár, Bačík - Pupák, Štefanka, Bajtek - L. Novák, Stümpel, Tománek - H. Ručkay, Školiak, Slovák - J. Ručkay, Lelkeš, Piačka

Domáci sa postarali pred zápasom o rôzne divácky príťažlivé vložky, no po prvej tretine sa na ne veľmi rýchlo zabudlo. Nitrania boli lepší, vypracovali si viac šancí a čo bolo podstatné, viedli gólom L. Nováka v 10. min. Stačilo naň zaváhanie, chyba pri strate puku, v prečíslení Tománek naservíroval nahrávku na L. Nováka a puk skončil v ľavej šibenici bránky Košarišťana. Hostia si úvodný gól po predchádzajúcej nápaditej hre zaslúžili. V 7. min sa ocitol v šanci Piačka, v 10-tej zasa Slovák a aj Pupák v 14. min bol veľmi blízko ku gólu. V 20. min stihol ešte ohroziť Košarišťana pohotovou strelou H. Ručkay a domáci mali nad čím premýšľať. Aj keď už v 2. min Kytnár vyslal na Valenta nádejnú strelu, nasledovali prázdne minúty bez väčšej príležitosti, či pohľadnejšej kombinácie a až Kudrna a Handzuš v presilovke medzi 18. a 19. min ukázali, že aj oni si vedia vytvoriť priestor na streleckú parketu. V druhej tretine barani preradili na vyšší rýchlostný stupeň, častejšie strieľali a pretláčali sa pred bránku. Možno ich vystrašila a prebrala Tománkova žŕdka v 22. min, pretože hneď na ňu sa navrstvila v presilovke žŕdka Kafku. V 28. min Nitranov posunul do vedenia dorazený puk Bajteka v 32. min, no odvtedy prežívali pred svojou bránkou často horúce chvíle. V 34. min zazvonila po Handlovského strele žŕdka, vzápätí sa snažil o odplatu v nájazde J. Ručkay. O vytúžený gól domácich sa postaral v 36. min Handlovský po tečovanej strele od Čížka, prekonať Valenta v bránke mohol aj Hudec. Nejasnú zápletku 19 sekúnd pred koncom tretiny rozriešil až videorozhodca, gól Slováka korčuľou neuznal a domáci sa mohli počas prestávky nachystať na ďalšiu ofenzívu. A prišla v tom najlepšom vydaní v 44. min po hrubej chybe Nitranov za svojou bránkou, po ktorej Kudrna nahral úplne voľnému Kytnárovi pred bránkou a vyrovnal. Odvtedy už každá jedna akcia vyvolávala napätie, v 46. min spálil možnosť hosťujúci R. Školiak, potom zasa domáci Zigo, či Nitrančan Milo v 48. min. Hostia sa vzopreli v 51. min v oslabení, keď po rýchlom prečíslení a nahrávke Pupáka pred bránku skóroval Milo. Na odvetu sa už barani nezmohli a nepomohla im ani 75-sekundová hra bez brankára.

Povedali po zápase:

Miroslav Chudý, tréner B. Bystrice: "Znovu nám ušla prvá tretina ako v každom zápase, o to ťažšie sa potom hrá. Nitra hrala veľmi dobre zozadu a neustále hrozila brejkami. Rozhodla naša presilovka, to sa nemôže stať, aby nás prečíslili, bola to fatálna chyba. O zápasoch rozhodujú detaily a nám sa to teraz vypomstilo."
Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Opäť sme videli výborné vyrovnané stretnutie, veľmi dobre sme bránili, hrali obetavo. Podarilo sa nám streliť v tretej treitne gól v oslabení, udržali sme tesný náskok a tento dôležitý zápas sme si už nenechali zobrať."
Lukáš Handlovský, strelec jedného gólu B. Bystrice: "Urobili sme viacej chýb ako súper a pykali sme. Bohužiaľ, je to hokej, bez chýb sa nedá vyhrávať. Máme silu v útoku, no nemôže sa stávať, aby sme každý zápas doťahovali skóre. Musíme sa skoncentrovať a urobiť všetko preto, aby sme vo štvrtom zápase vyhrali. Vždy nám ujde úvod zápasu, po drobných chybách, ktoré stačia súperovi na skórovanie. Treba sa koncentrovať celý zápas a nevypustiť ani chvíľku."
Miroslav Pupák, dvorný nahrávač pri dvoch góloch Nitry: "Spokojnosť je s výhrou, zobrali sme si späť čo nám doma ukradli. Pri rozhodujúcom góle som videl, že som rýchlejší, Duco mi zakričal, zašliapal ako za mada, tak som mu puk hodil pred bránku. Neviem, prečo si komplikujeme situáciu, keď vedieme, či je to poľavením, potom sa súper chytí a je to zložitejšie. Treba vydržať s hrou, akú sme ukázali aj teraz na začiatku a streliť prvý gól, ten je dôležitý, aby bol súper pod tlakom. Máme šikovných hráčov, aj presilovky sme doma využívali, hlavne preto sme vždy začali lepšie ako súper."
Dušan Milo, autor rozhodujúceho gólu: "Zasa sme viedli o dva góly a stratili náskok, to by sa nám nemalo stávať. Diváci tlačia svojich dopredu, je to podobné prostredie na oboch štadiónoch. Často sa mi nestáva rozhodnúť zápas, už pred mojím gólom som mal šancu a búchal som si hlavu. Môjmu gólu predchádzalo vypichnutie, videl som, že Miro Pupák beka otravuje a pripravil som sa na brejk. Inak hrávam zozadu, ja už góly v mojom veku nepotrebujem strieľať. Dúfam, že k 42 rokom si užijem aj nejaký iný darček ako tento."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články