Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Martinčania chceli v play-off ukázať viac, Markovič to zobral na seba

Play off extraligy: Martin chcel dokázať viac, Markovič vzal vinu na seba.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Martinskí hokejisti chceli dokázať viac. Jediné víťazstvo nad Nitrou je pre nich po vypadnutí zo štvrťfinále play off len veľmi slabou náplasťou, hoci čelili ofenzíve so smrtiacou silou. Tím z Turca nepotiahli najmä lídri, za ktorých to vzal na seba Jaroslav Markovič. Podľa nitrianskeho patriota Michala Nováka to však nebola až taká ľahká séria, aj keď sa skončila jednoznačným výsledkom 4:1 na zápasy.

Martinčania pritom vedeli, na čo si musia dávať pozor. Už v základnej časti nastrieľala Nitra súperom dovedna 201 gólov, čo deklarovalo jej útočnú silu. Práve tá napokon spravila s hráčmi z Turca krátky proces s výsledným skóre 28:8. Minimálne štyri výkony hostí z piatich sa niesli v znamení veľkých defenzívnych chýb, ktoré ich napokon stáli celkový lepší výsledok. "Nevieme si to vysvetliť. Celú sezónu nám to fungovalo a zrazu prišiel zlom. Ak by sme vedeli, z čoho vyplynuli chyby, tak by sme ich nerobili," uviedol Jaroslav Markovič. Z pozície najproduktívnejšieho hráča tímu po základnej časti sa nielen od neho čakalo viac. V play off vyšiel bodovo naprázdno. "Nezabrali sme vtedy, keď sme mali, či už ja alebo ostatní lídri. Bohužiaľ, taký je hokej. Niekedy sa nám darí, inokedy nie. Môžem to zobrať aj na seba, mal som pomôcť mužstvu viac," dodal.

Celá sezóna sa pre hráčov z Turca neniesla len v znamení boja proti ostatným o lepšie umiestnenie. Často väčšia časť z nich bojovala s chorobami a zraneniami, ktoré boli príčinou opakujúcich sa výkyvov, nevyrovnaných výsledkov a herných pokleskov. "Ťahalo sa to s nami celú sezónu. Na mňa to tiež prišlo počas play off, ale to sú len bezduché výhovorky, ktoré neobstoja. Stáva sa to a takto sa to vyvinulo. Nemali sme to ako ovplyvniť," ozrejmil Markovič.

Napriek tomu mal Martin v základnej časti aj svetlé momenty. V jednom čase na začiatku súťaže dokonca viedol extraligový pelotón, no vlaňajšia dvanásťzápasová séria bez víťazstva na prelome septembra a októbra bola hlavným dôvodom, prečo tím neskončil vyššie v tabuľke a v play off dostal druhú Nitru. "Mali sme výborný štart do sezóny, ako z ríše snov. Zraneniami sa to však začalo kaziť a úplne sme to prestrelili v októbri, keď sme stratili sezónu. Ak by sme neprehrali všetky zápasy, neboli by sme siedmi a nehrali proti Nitre, ktorá má káder na finále. Je to škoda, mali sme veľkú silu. Mrzí ma, že sme viac nepotešili našich fanúšikov," dodal sklamaný Markovič.

V domácej šatni zavládla po nedeľňajšom piatom dueli (5:0) obrovská radosť. Nitra sa pred súperom sklonila len raz a vďaka mimoriadne produktívnej ofenzíve sa tešila zo zaslúženého postupu. "Nemyslím si, že by boli slabým súperom. Mali tam aj dobré momenty. Ak však Nitra podá stopercentný výkon, súperom sa hrá veľmi ťažko. V lige sme hrali viac ofenzívne, útočníci obrane príliš nepomáhali, ale tu v play off sa už nedá nič podceniť. Do ničoho sme ich nepustili, nič sme im nedovolili. Aj preto sa im veľmi ťažko hralo," skonštatoval po sérii Michal Novák.

Tridsaťdvaročný obranca označil za zlom celej série štvrtý duel, v ktorom jeho tím uštedril Martinu jeden zo štyroch debaklov v pomere 7:0. "Dali sme dva rýchle góly, oni začali stresovať v obrane, znervózneli a aj to ich možno zlomilo. Už v prvom zápase bolo dlho 1:1 a pomohla im presilovka o dvoch hráčov. Ak by tá neprišla, zvládli by sme aj tento zápas," uviedol Novák. Napriek jednoznačnému priebehu musela Nitra na postup do semifinále vynaložiť veľa úsilia. "Výsledkovo to vyzeralo presvedčivo, ale sily ubúdali. Aj náš káder postihla menšia viróza, takže zregenerujeme, vyliečime sa a pripravíme na ďalšieho súpera," dodal.

Skúsený obranca sa predstavil prvýkrát v drese Nitry až v sezóne 2009/2010. Z uplynulých piatich rokov síce strávil tri v Košiciach, no následne sa opäť vrátil pod Zobor. Nitra sa stala jeho srdcovou záležitosťou aj vďaka elektrizujúcej atmosfére, ktorú diváci vytvárajú hráčom už niekoľko sezón. "Všetci vieme, že píše sa 3000 divákov, no je ich tu oveľa viac. Atmosféra je neskutočná. Neviem si predstaviť, že by sa tu nejakému hráčovi hralo zle. Hrať a žiť v Nitre je výsada," uviedol Michal Novák.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články